Kloosterconcert

haastrecht • Traditiegetrouw organiseren de Haastrechtse Kring en Podium Oudewater weer gezamenlijk het Kloosterconcert.

Dit jaar is gekozen voor het Filomena Eomen's Choir, dat in de 19e eeuw duikt met toppers uit de klassieke koormuziek van die eeuw, speciaal geschreven voor vrouwenkoor. Centraal staan Drei geistliche Chöre van Johannes Brahms, Drei Motetten van Felix Mendelssohn Bartholdi en Ständchen van Schubert. Naast andere werken van Brahms (Ave Maria) en Mendelssohn (O beate et benedicta, Lift thine eyes) klinkt er ook muziek van Joseph Rheinberger (Salve Regina) en drie Romanzen für Frauenstimmen van Robert Schumann.
Na afloop van het concert is er een nabeschouwing met een drankje en een hapje in d'Oude Refter van het Klooster. Een en ander vindt zondag 10 maart (vanaf 15.00 uur) plaats in de St. Gabriëlkerk van het Passionistenklooster, Provinciale weg 62, Haastrecht. De toegang bedraagt 15 euro (12,50 euro voor donateurs in de voorverkoop, jongeren tot 15 jaar gratis, CJP 7,50 euro). Alle informatie: www.haastrechtsekring.nl


ZijActief

cabauw • Op maandagavond 11 maart geeft Luuk Schouten van tuinderij Eyckenstein uit Maartensdijk op uitnodiging van ZijActief Cabauw een lezing over 'vergeten groenten'. Daarbij komt ook de historische moestuin van het bedrijf en de biologische teelt aan de orde. Aanvang 20.00 uur in de Shetlandbar van In het Witte Paard te Cabauw. Leden en overige belangstellenden zijn welkom.


Concert Harmonie Stolwijk

stolwijk • Na een succesvol jubileumjaar met vele optredens begint Muziekvereniging Harmonie Stolwijk energiek aan de tweede eeuw van haar bestaan.
Met het thema 'Vier Jaargetijden' trakteert het orkest haar publiek zaterdag 9 maart in Het Kwartier te Stolwijk op populaire en enkele klassieke nummers. Het Harmonieorkest staat onder leiding van dirigente Xandra Zijlstra en de percussieband met instructeur Wilco Moerman laat ook van zich horen. Aanvang 20 uur; kaarten zijn à 7,50 euro zijn te koop bij EMTE Supermarkt, aan de zaal of te reserveren via harmoniestolwijk100jaar@gmail.com.