Benschop op zoek naar oud-leden

benschop • VV Benschop bestaat op 3 mei 50 jaar. De leden van de jubileumcommissie zijn op zoek naar oud-leden, die zij uit het oog verloren.

Op vrijdagavond 3 mei is iedereen die Benschop een warm hart toedraagt vanaf 19.00 uur welkom op het sportcomplex van de dorpsclub voor de jubileumreceptie en de reünie. Veel oud-leden, -bestuursleden en -trainers zijn al rechtstreeks benaderd, maar er zijn er een aantal van wie de adresgegevens niet bekend zijn. Via www.vvbenschop.nl kunnen zij zich aanmelden voor de reünie. Wie oude foto's of krantenknipsels heeft, kan deze rechtstreeks op de website plaatsen. Voor vragen zijn de drie oud-voorzitters Gerard van Groeningen (06-30005970), Johan Brouwer (06-20094019) en Leo Oudshoorn (06-22779146) beschikbaar.


Brons voor Yael

krimpen a/d ijssel • Yael van Heemst heeft een bronzen medaille in de wacht gesleept tijdens de Cadet European Judo Cup in Follonica, Italië.
In de kwartfinale maakte de 16-jarige Krimpense judoka een fout, die werd afgestraft door de latere kampioen Katarzyna Sobierajska uit Polen. Hiermee was het goud onbereikbaar geworden. De troostfinale tegen de Russische Elizaveta Postnikova verliep aanvankelijk moeizaam voor de Krimpense. Met nog maar 45 seconden op de klok werd een wazari tegen haar gescoord, terwijl ze ook al twee straffen had gekregen en haar tegenstander nog geeneen. Yael besliste haar partij echter vlak voor tijd met een ippon, welke uiteindelijk na protesten werd teruggebracht tot een wazari. In de verlenging wist ze er een slotoffensief uit te gooien en de Russin wederom op haar rug te werpen.


Bert Potuyt vindt in RVC'33 nieuwe club

bergambacht • Bert Potuyt is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RVC'33 uit Reeuwijk-Dorp. Potuyt was als voetballer actief bij Bergambacht, Feyenoord, Sparta, DCV en Stolwijk. Als trainer had hij eerder Schoonhoven en Stolwijk onder zijn hoede. Op dit moment is de Bergambachtenaar trainer van de plaatselijke zaterdagvierdeklasser, die volop meedoet voor het kampioenschap.


Tim den Haan jeugdtrainer DCV

krimpen a/d ijssel • De technische commissie van tweedeklasser DCV heeft Tim den Haan aangetrokken als hoofd jeugdopleiding. Den Haan woont in Rotterdam en is op dit moment hoofd jeugdopleiding van het Schiedamse Kethel Spaland, Hij is tevens trainer/coach van het jeugdteam onder 19 jaar van de Woerdense eersteklasser Sportlust. In zijn voetbalcarrière speelde hij bij Nieuwerkerk en Sparta. De nieuwe trainer is in het bezit van zijn UEFA-B licentie. Naast zijn rol als jeugdopleider zal Den Haan tevens een uitvoerende trainersrol gaan vervullen bij één van de selectie-elftallen.