Tessels in IDM Supersport

lopik • Wayne Tessels komt dit seizoen namens SWPN Racing uit in het IDM Supersport 600 kampioenschap. De 24-jarige coureur uit Lopik rijdt in deze klasse op een Yamaha R6.

Daarnaast is het plan om aan extra races mee te doen door middel van een wildcard. Zo maakte Wayne Tessels onlangs bekend dat hij op 20 en 21 april aan de start staat van de 24-uur van Le Mans. Afgelopen week presenteerde hij zijn verdere plannen voor komend seizoen. "Na vorig jaar de Europese rondes van het WK Supersport te hebben gereden, zagen we nu geen kans om in dit kampioenschap competitief aan de start te verschijnen. Die mogelijkheid zien we wel in het Duitse IDM Supersport kampioenschap. Dit is een sterke competitie met een mooi programma van in totaal veertien wedstrijden."
SWPN is volgens de Lopikse coureur een goed georganiseerd Nederlands team dat al jaren sterk voor de dag komt in het IDM: "Zo werd in 2016 de titel gepakt in de IDM Superstock klasse. Naast mijzelf rijden dit jaar ook Ricardo Brink (IDM Superbike) en Melvin van der Voort (IDM Supersport 300) voor SWPN."
Tessels' vuurdoop in het IDM Supersport 600 kampioenschap wordt de race op de Lausitzring, van 17 tot en met 19 mei. Het seizoen wordt van 27-29 september afgesloten op Hockenheim. Tijdens ieder evenement worden er twee races gereden.


Goud

gouderak • Cherlaine van den Herik (11) turnde zich naar het goud in het Limburgse Reuver. Dit gebeurde tijdens de eerste kwalificatie eerste divisie voor de Nederlandse kampioenschappen turnen. De Gouderakse, die in Barendrecht traint, heeft hiermee ruimschoots een ticket verdiend voor de halve finale NK, die in mei plaatsvindt.