Van den Adel redt punt voor Dilettant

regio • Jesper van den Adel redde in de 89ste minuut een duur punt voor Dilettant in een doelpuntrijk treffen tegen IJVV De Zwervers: 3-3.

De scheidsrechter eiste in Rotterdam een hoofdrol voor zich op. Hij nam vreemde beslissingen in het nadeel van beide ploegen.

Dilettant had intussen de handen vol aan de opponent. Door doelpunten van Remco Mulders (2) en Jesper van den Adel konden de Krimpenaren toch nog enigszins opgelucht de kleedkamer opzoeken.

FC Perkouw verloor in Rotterdam met 3-2 van Leonidas. Een ongelukkig eigen doelpunt van Maarten Adriaanse leidde de nederlaag in. Na een 2-1 ruststand ging FC Perkouw op zoek naar de gelijkmaker, maar het kreeg de deksel op z'n neus. Verder dan de aansluitingstreffer van Remco Dekker kwamen de Perkouwenaren niet.

Het wordt steeds moeilijker voor Schoonhoven om zich op te richten. Door de 0-2 nederlaag tegen het Vlaardingse CION is het team van trainer Raymond van der Kort afgezakt naar de elfde plaats in 3C. Schoonhoven wordt geteisterd door een reeks blessures en mist vooral scorend vermogen. Voor rust stond CION reeds op een 0-2 voorsprong. Pas in de 91ste minuut leek Schoonhoven aansluiting te krijgen, maar Arie Versluis miste de toegekende strafschop. CION beëindigde de wedstrijd met tien spelers.

Lekkerkerk deelde de punten met IJsselmonde: 2-2. Alex Velsink zorgde na aangeven van Pim Molenaar in de slotminuut voor de gelijkmaker.

Gouderak haalde flink uit tegen HOV/DJSCR. De formatie van trainer Raymond Noordam won in Rotterdam met 2-8. Grote man was Gerben Slaman, die vier doelpunten voor zijn rekening nam. De overige treffers kwamen op naam van Jesse Metselaar (2), Bob Olde Heuvelt en B-junior Nicky Bentson. Bij rust was de stand 0-3. HOV/DJSCR beschikte over precies elf spelers en had geen wissels.

Ammerstol ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Zestienhoven. Het was een onplezierige wedstrijd, die met moeite het einde haalde.
De arbiter wenste zelfs een afkoelingsperiode in te gelasten om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Bergambacht boekte in en tegen Bolnes een 2-6 zege en blijft met Nieuwerkerk aan kop staan.
Na een stroef begin kwamen de Bergambachtenaren in het juiste ritme. Elke kans was raak. Twan Schmidt (3x) en Pieter Meijer (2x) bepaalden de ruststand op 0-5. "In de rust was iedereen het er over eens om aan het doelsaldo te werken", aldus Bergambacht-trainer Bert Potuyt. "Dat is namelijk flink in het voordeel van medekoploper Nieuwerkerk. Met de 0-6 van Dennis Hordijk waren we goed op weg. Helaas werden we wat slordiger en kwam Bolnes beter in zijn spel."
Het lukte de thuisclub om twee keer te scoren. In de stand van de tweede periode gaat Bergambacht Nieuwerkerk wel op doelsaldo voorbij. De periodetitel kan eventueel aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Gouderak worden verzilverd.

SPV'81 verloor in eigen huis geflatteerd met 0-4 van Sportief. "Het lukte ons maar niet te scoren na de 0-1 achterstand", baalde SPV-trainer Gert Alblas. "Thomas Spelt kwam oog-in-oog met de Sportief-doelman en een inzet van Rens Wiltenburg werd van de doellijn getrapt. In de slotfase speelden we alles of niets en kregen we drie goals om de oren."