Lopik staat met lege handen

lopik/benschop • Lopik verloor in Houten kansloos met 3-0 van nummer twee Delta Sports. Benschop had moeite met hekkensluiter Odysseus'91. De Benschoppenaren wonnen nipt met 0-1.

Lopik kwamen in de beginfase ongelukkig op achterstand. Na een schot van buiten het zestienmetergebied belandde de bal op de arm van Melvin Lamens, waarna de scheidsrechter de thuisclub een penalty toekende. Deze buitenkans lieten de Houtenaren niet onbenut.

Direct na de aftrap viel de tweede goal en daar kwamen de Lopikenaren niet meer bovenop. Vlak voor rust liep de marge op naar drie.

"In de tweede helft hebben we meer vooruit gespeeld," blikte Bertus van Schaik na afloop terug. "Een inzet van Jordi Keja belandde nog op de binnenkant van de paal. Maar het moraal had voor rust al een flinke knauw gekregen. Dat had in de tweede helft zijn uitwerking."

Benschop heeft het vaak moeilijk tegen de Utrechtse studentenclub. Nu begon het weliswaar voortvarend, maar inzetten van Jonathan Antonio (paal en lat) en David Verweij troffen geen doel. Doelman Mitchell van Oort hoefde voor rust niet in actie te komen. Het elftal van Emanuel Sluis bleef het vertrouwen houden, dat de eerste goal wel zou vallen. Nadat Patrick Maton voor open doel miste, reageerde Verweij attent op een steekpass van Tamer Ugur. Oog-in-oog met de Utrechtse sluitpost maakte hij geen fout.

In de hectische slotfase werkte Remco van Wijngaarden de bal vlak voor de doellijn weg. De thuisclub beëindigde het duel met tien man.