Kaartjes voor Constructions

haastrecht • Constructions is zaterdag 16 februari te zien in Theater Concordia te Haastrecht. Voor liefhebbers wordt voor aanvang van de voorstelling (18.30-19.10 uur) een gratis djembé-workshop aangeboden. De voorstelling zelf start om 20.15 uur. Voor kaartjes à 10 euro en meer informatie: www.theaterconcordia.nl


Excelsior speelt komedie Bravo

stolwijk • Toneelvereniging Rederijkerskamer Excelsior speelt op vrijdag 15, zaterdag 16 en zaterdag 23 februari de komedie 'Bravo!'

Het toneelstuk is geschreven door Haye van der Heyden en de regie is weer in handen van Irene Nieuwveld. Excelsior neemt de bezoekers een avond lang mee naar het Franse platteland waar Gerard online een pittoresk huisje heeft gekocht.

Het pittoreske huis blijkt helaas een bouwval. Zelfs makelaar Bibi schrikt van de staat van het huis. Dit betekent dat Gerard en zijn vriend Aktan aan de slag moeten. Evelien, de vrouw van Gerard, komt namelijk binnenkort naar Frankrijk en Gerard heeft ook plannen om een bistro te openen in het huisje. Tijdens het klussen worden ze alleen wel afgeleid door een knappe Franse buurvrouw.

Spelers zijn Bert Zwijnenburg, Ben Zwinkels, Esther van der Werff, Natascha van Wijk en Marion Burger.

De kaarten voor de voorstellingen zijn te koop bij Slijterij de Gouden Leeuw in Stolwijk of te reserveren via info@rederijkerskamerexcelsior.nl. Meer informatie: www.rederijkerskamerexcelsior.nl


Portretboek

schoonhoven • De fotografen Rob Glastra en André Korenhof hebben onlangs een fotoboek uitgebracht met ruim zeventig portretten.

De foto's zijn gemaakt op straat in de binnenstad. Veelal bekende en minder bekende Schoonhovenaren, maar ook passanten die op bezoek waren in de binnenstad.

Het resultaat is een boek met sprekende gezichten, vrijwel allemaal afgedrukt in zwart-wit. "Dit spreekt over het algemeen meer dan afgedrukt in kleur."

"Het zijn foto's van Schoonhovenaren die aan het winkelen zijn, aan het wandelen of boodschappen doen", vertelde Rob Glastra vorige week in het RTV Krimpenerwaard-programma 'De Waard aan Tafel'. Samen met zijn collegafotograaf vertelde hij hoe dit project tot stand was gekomen. "In de meeste gevallen werd er direct enthousiast gereageerd op de vraag of we een foto mochten nemen", stelt André. Het project is gestart in de zomer van 2016 en afgelopen jaar afgerond.

Degenen die in het boek staan, hebben het fotoboek thuis ontvangen.

Het boek 'Schoonhovense Portretten' is te koop bij de plaatselijke boekhandelaren en te bestellen via de website van Photo Academy Schoonhoven. Wellicht krijgt het boek een vervolg. Dan met foto's van mensen in andere plaatsen van de gemeente Krimpenerwaard. "We denken hier nog over na", aldus de fotografen.

Dirk Molenaar/RTV Krimpenerwaard