Presentatie 'Baggeragenda'

krimpenerwaard • Speciaal voor agrariërs introduceert het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een zogenaamde baggeragenda.

Dit planningsinstrument maakt het voor boeren makkelijker om te baggeren tijdens hun andere werkzaamheden.

Tijdens de informatiebijeenkomst 'onderhoud watergangen' -op dinsdag 19 februari- legt het hoogheemraadschap de baggeragenda verder uit. Agrariërs uit de Krimpenerwaard zijn vanaf 19.30 uur welkom in De Zwaan in Berkenwoude.

Na een welkomstwoord door hoogheemraad Dorenda Gerts geven medewerkers van het waterschap een toelichting op het maaionderhoud van sloten en het baggeren.

In de Krimpenerwaard ligt circa 4.000 kilometer aan water. De watergangen zorgen voor de aan- en afvoer van water en vervullen een bergende en ecologische functie. Om ervoor te zorgen dat het watersysteem goed blijft functioneren, is onderhoud van groot belang.

'Maaien en baggeren zorgt ervoor dat een sloot niet langzaamaan dichtgroeit met planten en niet te ondiep wordt door de aanwas van bagger', schrijft het waterschap. 'Voldoende waterdiepte is nodig voor een goede doorstroming en belangrijk voor een gezonde waterkwaliteit. Om sloten op diepte te houden, is regelmatig baggeren essentieel.'