Patrick Roest: twee keer zilver

inzell/lekkerkerk • Patrick Roest keerde met twee zilveren medailles terug van de WK Afstanden in Inzell. Op de 5 en 10 kilometer moest hij respectievelijk Sverre Lunde Pedersen en Jorrit Bergsma voor zich dulden, op de 1.500 meter kon hij geen rol van betekenis spelen.

"Het was alles of niets", zei een moegestreden Patrick Roest donderdag voor de camera van NOS Studio Sport na de zware strijd om de titel op de 5 kilometer. "Ik wist wat ik moest doen om de tijd van Sverre te verbeteren, maar een rondje of vier voor het einde waren de benen leeg. Ik heb alles gegeven, maar Sverre was vandaag de beste." Dat gold zaterdag ook in zekere mate voor de strijd om het goud op de 10 kilometer. Toen was Bergsma net een maatje te groot. Zondagmiddag moest de topschaatser uit Lekkerkerk passen in de loodzware strijd om de podiumplaatsen. De 1.500 meter werd gewonnen door Thomas Krol met een razendsnelle tijd: 1.42,58. Patrick Roest zette 1.44,97 neer.


Dames Silvertown Lions in top-3

schoonhoven • Na een minder sterk seizoen zijn de basketbaldames van het Schoonhovense Silvertown Lions nu wel goed bezig. Van de 16 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen, waarmee de Lions vooralsnog in de top-3 staan.

Vrijdagavond stond in sporthal De Meent de wedstrijd tegen koploper Jump uit IJsselstein op het programma. De Lions verschenen gemotiveerd aan de start en dat betaalde zich uit. Het eerste kwart werd, door uitstekend verdedigend werk, afgesloten met 12-3.

In het tweede bedrijf verslapte de aandacht echter en hadden de Schoonhovense dames moeite om tot goede aanvallen te komen. Bij rust was de voorsprong geslonken tot een punt. De Lions herpakten zich vervolgens en hielden de krappe voorsprong vast tot het einde van het derde kwart.

In het vierde kwart scoorden de dames 10 punten en lieten ze slechts 4 punten toe, waardoor de eindstand 33-27 was.


Winstpartij

lekkerkerk • het eerste team van BC Sluyk Lekkerkerk heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-7 gewonnen. In Amsterdam hadden de Lekkerkerkers geen moeite met mede-middenmotor Martinus Gaasperdam.


Goede competitiestart

vlist • Het mixteam van BC Vlist is de competitie goed gestart. BC Gouweslag werd met 4-2 verslagen. Mark Wijkhuizen wist al zijn partijen te winnen. Het herenteam van BC Vlist wist de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Maassluis geen goed gevolg te geven. Er werd nu met dezelfde cijfers verloren van Onder Ons.


Voorwedstrijd

lopik • De jonge talenten 'pré instap D2' van SSS Lopik werkten zaterdag in Lexmond hun eerste voorwedstrijd af. Lynn v/d Akker had haar zenuwen het beste onder controle. Dit werd beloond met een medaille voor de vierde plaats. In de overige ronden waren de oudere talenten aan de beurt. In een sterk deelnemersveld hielden zij zich goed staande, maar was er voor hen geen podiumplaats weggelegd.