SV Lopik wint opnieuw een derby

lopik • Na de 0-1 uitzege op Benschop van vorige week won Lopik opnieuw een streekderby met minimaal verschil. IJFC uit IJsselstein werd door een doelpunt van Jacco Borst verslagen.

De harde wind stond dwars over het veld, waardoor Lopik door de gasten, die voor rust de wind mee hadden, werden vastgezet werd op eigen helft. De IJsselsteiners buitten dat voordeel echter niet uit. Twan Schimmel hoefde slechts een keer een ingeschoten bal uit de kruising te ranselen. IJsselsteinse hoekschoppen leverde evenmin wat op.

"In de rust heb ik mijn spelers erop gewezen dat anders te doen," vertelde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "Ik wilde dat ze hoekschoppen gevaarlijk lieten indraaien en zoveel mogelijk op het doel zouden schieten. Dat betaalde zich al snel uit. Na een corner kon Jacco Borst uit de draai raak schieten. IJFC moest daarna wel komen. Via counters konden we onder die druk uit komen. Jordy Keja kreeg nog een grote kans om de marge te vergroten. Aan de andere kant was IJFC ook een paar keer dicht bij de gelijkmaker."

Benschop-FC Delta Sports'95 1-2

Benschop verloor door een goal in de vierde minuut van de blessuretijd met 1-2 van het Houtense FC Delta Sports'95.

Nummer drie Delta Sports nam na ruim een kwartier spelen de leiding, maar Benschop had het antwoord al snel klaar. Spelmaker Martijn de With stuurde de rappe Patrick Maton de ruimte in. De vleugelaanvaller kwam oog-in-oog met de Houtense doelman en scoorde beheerst. Lange tijd hielden beide ploegen, die het van hun inzet moesten hebben, elkaar in evenwicht. David Verweij leek op weg een doelpunt, maar werd net buiten het zestienmetergebied gestuit ten koste van een fikse overtreding. In de slotseconde bereikte een hoge voorzet de Houtense spits, die de bal achter Mitchell van Oort kopte. De arbiter, die het vlagsignaal voor buitenspel van zijn Benschopse assistent negeerde, floot meteen af.