DCV laat punten liggen tegen Vitesse Delft

regio • De scheidsrechter kon in het Waalplantsoen geen goed doen bij DCV. Hij keurde twee doelpunten af en ging volledig af op de vlagsignalen van de grensrechter van Vitesse Delft. De koploper speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk.

Voor de stand in 2C had dat geen gevolgen, want concurrent Neptunus-Schiebroek bleef eveneens op een gelijkspel steken. DCV kwam door een fout in de defensie op een 0-1 achterstand. Direct na rust werd dat gerepareerd door de 17-jarige Daan van Ingen: 1-1. In de laatste minuut dook DCV-doelman Dennis Ensing een bal uit de kruising.

Spirit hield een flinke kater over aan het treffen met Strijen. De 'Kanaries' verspeelden tot twee keer toe een voorsprong en verloren met 4-3. Spirit ging flitsend van start en stond al snel met 0-2 voor door doelpunten van Tjerk de Kogel en Eric Jansen. De geel-witten namen gas terug en lieten Strijen langszij komen: 2-2. Nog was er niets aan de hand toen Eric Jansen in de tweede helft voor 2-3 zorgde, maar wederom maakte Spirit teveel fouten om de drie punten mee te kunnen nemen uit Strijen. In de slotfase werd doelman Max van Herk tweemaal gepasseerd: 4-3. Lekkerkerk had de handen vol aan het technisch vaardige Zwarte Pijl. De inzet werd beloond met een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers namen voor de pauze een 0-1 voorsprong, omdat Lekkerkerk niet reageerde vanwege vermeend buitenspel. In de tweede helft profiteerde Bart Sterrenberg van een slordigheid bij Zwarte Pijl. Hij onderschepte de bal en stelde Pim Molenaar in staat om 1-1 aan te tekenen. Daarna had de thuisclub het aan lat en paal te danken dat de stand niet meer gewijzigd werd.

Gouderak had meer verwacht van de ontmoeting met SDV. De thuisclub kreeg in de eerste helft volop kansen, kwam verdiend op 1-0 en liet het daarna afweten. De Rotterdammers stapten met een 1-3 zege van het veld. SDV beschikte over exact elf spelers en trad aan zonder grensrechter. De trainer hanteerde daarom de vlag. Gouderak had er geen boodschap aan en opende de score via Rens van Ommen. Met de wind mee zou het eenvoudig karwei moeten worden, maar niets bleek minder waar.