Finale Beste Sportidee

regio • 'Het Beste Sportidee van de Krimpenerwaard' nadert de finale. Vandaag (dinsdag) wordt tijdens opnames in de studio van RTV Krimpenerwaard bekend welke vereniging heeft gewonnen.

Het Beste Sportidee van de Krimpenerwaard is een initiatief van Team Sportservice Krimpenerwaard in samenwerking met RTV Krimpenerwaard.

"Iedereen in de Krimpenerwaard moet kunnen profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen", licht Sean van Domburg namens Team Sportservice Krimpenerwaard het idee achter de wedstrijd toe. "Echter bewegen veel mensen te weinig en is er -soms al op heel jonge leeftijd- sprake van overgewicht. Hieruit is 'Het Beste Sportidee van de Krimpenerwaard' ontstaan. Sportverenigingen konden ideeën inbrengen om hun sport op de kaart te zetten en niet-sporters aan het sporten dan wel bewegen te krijgen. De indiener van het beste idee 500 euro."

Genomineerden
Vier verenigingen staan in de finale. Sean: "De eerste genomineerde is voetbalvereniging Spirit. Zij hebben een idee ingediend om zoveel mogelijk meiden tussen de 5 en 18 jaar aan het voetballen te krijgen. Ook genomineerd zijn JDV Nederlek en BC Stuttlek met hun initiatieven om basisscholieren kennis te laten maken met respectievelijk jeu de boules en badminton. Tenslotte staat BC Blue Sky, dat zich wil inzetten voor rolstoelbadminton, in de finale."

Iedere genomineerde vereniging kreeg afgelopen periode bezoek van RTV Krimpenerwaard om een promotiefilmpje te maken. Hiermee moeten ze de jury zien te overtuigen.

Dinsdag is de finale in de studio van RTV Krimpenerwaard. Het resultaat is vanaf donderdag 14 februari te zien op de website (www.rtvkrimpenerwaard.nl) en het televisiekanaal van RTV Krimpenerwaard. Vanaf die dag wordt naar buiten gebracht welk initiatief is verkozen tot 'Het Beste Sportidee van de Krimpenerwaard'.


Valentijnsdiner

schoonhoven • Stichting SWOS organiseert donderdag 14 februari in samenwerking met het Rode Kruis een Valentijnsdiner. Bezoekers krijgen à 10 euro een driegangendiner geserveerd. Het diner vindt vanaf 17.00 uur plaats in het welzijnscentrum aan de Oranjeplaats 45B. Voor meer informatie: 0182-384550/activiteiten@swoschoonhoven.nl