Mark Buijs per direct weg bij FC Perkouw

berkenwoude • Mark Buijs is per direct opgestapt bij FC Perkouw. Nadat de Krimpenaar vorige week zaterdag van Perkouw-voorzitter Willem van Wijngaarden hoorde dat zijn dienstverband na dit seizoen zou eindigen bij de zaterdagderdeklasser, gooide Buijs maandagavond de handdoek in de ring.

"Na een moeizame start – de complete voorhoede haakte vorig seizoen af – ging het de laatste competitieduels hartstikke goed", kan Buijs de beslissing niet begrijpen. "Het bestuur verweet mij dat ik tekort schoot in de communicatie. Ik ben inderdaad kort van stof, maar ik heb nooit klachten mijn kant op zien komen. Daarom viel de mededeling van het niet verlengen van mijn contract erg rauw op mijn dak."

Sinds dinsdag leidt Bergambachtenaar Kees Smits, die in het verleden FC Perkouw ook al onder zijn hoede had, de training. Hij fungeert de komende weken als plaatsvervanger van Mark Buijs.


Jerry de Groot volgt Bert Potuyt op

bergambacht • Jerry de Groot is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Bergambacht. Hij volgt Bert Potuyt op.
De Groot, die eerder werkzaam was bij Ariston'80, Hekelingen, HOV/DJSCR en Gouda, heeft zich voor een jaar verbonden aan de zaterdagvierdeklasser. De technische commissie van de ambitieuze dorpsclub is van mening dat met deze ervaren trainer weer nieuwe stappen gemaakt kunnen worden. Met Simon Nieuwkasteele was al eerder overeengekomen dat hij ook volgend seizoen assistent-trainer en coach van het tweede elftal zal blijven.