Rieny Looren de Jong verlengt bij ASV

ammerstol • Rieny Looren de Jong heeft zijn contract bij zaterdagvierdeklasser Ammerstol met een jaar verlengd. De samenwerking verloopt tot tevredenheid, vinden beide partijen. Ook elftalleider Ben de Lange gaf te kennen door te gaan bij de hoofdmacht in Ammerstol, die keurig in het linkerrijtje staat.

DCV loopt dankzij late treffer en Spirit uit

krimpen a/d ijssel • Als je ook slechte wedstrijden gaat winnen, is de titel dichtbij. DCV versloeg hekkensluiter SSS in de 89ste minuut in heel matig treffen met 1-2 door een doelpunt van Christian Schrader. Daarmee grepen de Krimpenaren alsnog 3 punten en liepen zij 2 punten uit op concurrent Neptunus-Schriebroek, dat op 3-3 bleef steken bij Spirit.

Spirit liet Neptunus-Schiebroek glippen. De formatie van trainer Richard van Cappellen verspeelde eerst een 2-0 voorsprong en slaagde er ook niet in om de 3-2 vast te houden. Zodoende ontsnapten de Rotterdammers.

Bergambacht won in Kralingse Veer met 1-2 van CKC, van welke ploeg in de thuiswedstrijd nog met 0-1 verloren werd.
Ammerstol versloeg NOCKralingen in een spektakelstuk . De Ammerstollenaren stonden in een mum van tijd met 3-0 voor, maar lieten daarna de teugels vieren. Dat gaf de tegenstander de kans om eveneens het net te vinden. Na 3-1 werd het weliswaar 4-1 voor de thuisclub, maar wederom was NOCKralingen niet verslagen. Na 4-2 en 4-3 kreeg de formatie van trainer Rieny Looren de Jong het flink benauwd, maar de 5-3 kwam als een verlossing.

Gouderak versloeg Ommoord met enig fortuin op eigen veld met 2-1. De wedstrijd SPV'81-Gouda werd afgelast.

Nipte zege Haastrecht; Stolwijk op schot

haastrecht • Haastrecht boekte in Rotterdam een moeizame 1-2 zege op laagvlieger NOCKralingen. In de beginfase waren de Haastrechters niet bij de les. De thuisclub ging echter slordig met de kansen om. Nadat de lat nog redding bracht, liep Hessel Honkoop de bal uit een lage voorzet in eigen doel. Het elftal van Edwin de Bruin herpakte zich en nog voor rust scoorde Bjorn van Leeuwen de gelijkmaker. In de tweede helft -waarin NOC met tien man verder moest en met een andere scheidsrechter- trof Lars Harmsen doel.

Stolwijk won met 5-0 van het Haagse Erasmus en gaat net als Haastrecht en Cabauw in de nieuwe competitieopzet verder in een klasse waarin voor lijfsbehoud wordt gespeeld. De gasten boden weinig tegenstand. Bij de rust stond de eindstand al op het scorebord. Koen van der Wolf (2x), Mark Hoogendoorn (2x) en Marco Verkaik verzorgden de Stolkse doelpuntenproductie. Stolwijk-doelman Harvey van der Stelt kreeg weinig te doen. In de tweede helft stond het aluminium meer goals in de weg.

"Nu spelen we minimaal twee zondagen geen competitiewedstrijd," meldt voorzitter Edo Burger. "De halve competitie is in de andere klassen nog niet afgelopen."

Hekkensluiter Cabauw verloor op eigen veld met 0-8 van koploper DONK.