Dilettant houdt DVO'32 er onder: 1-3

regio • Dilettant deed met een fraaie 1-3 overwinning op runner-up DVO '32 van zich spreken.

Voor rust was de derdeklasser uit Krimpen aan de Lek niet te stuiten. Pas bij 0-3 -door doelpunten van Sven Schilders (2) en Marnix van den Adel- nam de ploeg van trainer Jan Verveer gas terug. In de tweede helft schoot Michael Fehl de bal in eigen doel (1-3), maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Qua kansen had Schoonhoven minstens een gelijkspel verdiend tegen IJVV De Zwervers, maar de blauw-witten stapten na 90 minuten teleurgesteld het veld af met een 3-2 nederlaag. Rogier Peltenburg bezorgde Schoonhoven een snelle 0-1 voorsprong, maar het drukte daarna niet door. De Zwervers profiteerde ten volle en stond nog voor rust op 2-1. Het verschil werd direct na de pauze vergroot naar 3-1. Schoonhoven kreeg volop mogelijkheden om de achterstand weg te poetsen en raakte twee keer de lat. Pas in de 94ste minuut werd het 3-2 door centrumverdediger Tom Kruiper.

Lekkerkerk dacht tot de 95ste moment dat het drie punten zou meenemen uit Rotterdam, maar toen kopte een speler van Leonidas de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Het gelijkspel gaf de verhoudingen overigens goed weer.

FC Perkouw won in Rotterdam verdiend met 1-2 van Zwarte Pijl. De Perkouwenaren waren veel sterker dan de thuisclub, maar konden de kansen niet verzilveren voor rust. Uit de eerste de beste tegenaanval nam de gastheer verrassend de leiding. In de tweede helft bleef FC Perkouw de bovenliggende partij en konden goals niet uitblijven. Uit een voorzet van Jan Smits produceerde Julian Van Lith de gelijkmaker. Kort daarna werd Stef de Goede binnen de zestien meter gevloerd. Tom Achterberg miste echter de toegekende strafschop. In de slotfase trok voorstopper Dennis Bodegom bij een hoekschop mee naar voren en kopte de bal binnen.