Prijswinnaars Jeugdfestival

schoonhoven • Voor de 26ste keer werd zaterdag het Jeugdfestival van Brassband Schoonhoven gehouden. In het Bastion brachten elf jeugdorkesten hun gerepeteerde muziekstukken ten gehore aan de vakjury in de persoon van Eric Rozendom.

Leerlingenorkest KTSM uit Tiel trapte het jaarlijkse evenement af, maar uiteindelijk was het het Gooisch Fanfare Opleidingsorkest uit Hilversum, dat de beginnerssectie won met 92 punten.

De sectie instap werd een prooi voor het leerlingenorkest van DVS uit Katwijk, waarna New Brass and Rhythm uit De Goorn er met de sectieprijs bij de gevorderden vandoor ging. Zij zorgden voor een stille zaal door een divers programma te spelen met mooie solistische passages.

Sinds vorig jaar worden er ook een solistenprijs en een prijs voor de jongste deelnemer uitgereikt. Marjory Meerveld werd door de jury aangewezen als beste solist. Zij speelde met haar orkest New Brass and Rhythm een fraai werk, waarin haar kwaliteiten op hoorn volledig tot recht kwamen.

De uitslagen en het opbouwend commentaar van de jury gaven aan dat het muzikale niveau op het festival van Brassband Schoonhoven elk jaar blijft groeien. Ter inspiratie werd de dag afgesloten met een miniconcert van meervoudig Nederlands brassbandkampioen, Brassband Schoonhoven A.

Ook komend jaar is het de bedoeling om het Jeugdfestival te organiseren.