DCV blijft op koers voor titel

krimpen a/d ijssel • DCV blijft op koers in de 2e klasse D. De ploeg van trainer Ronald Klinkenburg won knap met 1-2 van nummer vier Nieuwenhoorn en deelt de koppositie met Neptunus-Schiebroek. Beide ploegen hebben 31 punten uit 13 duels.
De rood-zwarten maakten het zichzelf nog moeilijk door de krappe voorsprong ondanks fraaie kansen niet met twee of drie doelpunten uit te breiden. Daan Beumer zorgde voor het openingsdoelpunt en spits Carlo de Reuver pikte zijn doelpuntje mee door de score te verdubbelen: 0-2. Nieuwenhoorn vocht zich terug tot 1-2, maar verder liet de koploper het niet komen.


Gouderak verslaat NOCKralingen

gouderak • Gouderak versloeg NOCKralingen na een doelpuntrijk duel met 4-3. Nelis Speksnijder scoorde een hattrick. De thuisclub draaide na het trainingskamp in Spanje als een tierelier en stond een kwartier voor tijd met 4-1 voor. Daarna werd het nog spannend, want de Rotterdammers kregen de mogelijkheid om de score draaglijker te maken. Het werd in de slotfase zelfs spannend bij 4-3. Gouderak hield evenwel de punten in huis. De doelpunten kwamen op naam van Nelis Speksnijder (3) en Jesse Metselaar.


Schoonhoven onderuit

schoonhoven • Derdeklasser Schoonhoven speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Leonidas en verloor in Rotterdam met 2-0. De thuisclub kwam in de 27ste minuut op een 1-0 voorsprong door een makkelijk gegeven strafschop. Schoonhoven trok daarna massaal ten aanval, maar wist diverse mogelijkheden op de gelijkmaker niet te benutten. Zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. Dat gebeurde precies in de slotseconde van de wedstrijd: 2-0. Schoonhoven zakt door dit teleurstellende resultaat naar de middenmoot in 3C.


Gelijkspel

berkenwoude • FC Perkouw speelde in Vlaardingen met 1-1 gelijk tegen nummer drie DVO'32. In de gelijkopgaande eerste helft kwamen de Perkouwenaren goed weg, toen de Vlaardingse spits het aluminium naast doelman Albert Vente testte. Gerben de Jong was voor de dorpsclub uit Berkenwoude dichtbij de openingstreffer. Na de theepauze kwam de thuisclub sterk uit de kleedkamer en kwam verdiend op voorsprong. Vente zorgde met fraaie reddingen dat de schade tot een tegengoal beperkt bleef. In de slotfase stelde Stef de Goede spits Pieter Jan Geneugelijk in staat de gelijkmaker te scoren. Een minpuntje was de rode kaart voor Gianni Wijting, die een doorgebroken speler neerhaalde.


VVOR te sterk voor Dilettant

krimpen a/d lek • Dilettant kon het niet bolwerken tegen VVOR. De ploeg van trainer Jan Verveer verloor met 2-0 van VVOR en heeft nu de kopgroep in 3C niet meer in het vizier.
In diezelfde klasse verloor Lekkerkerk – eveneens in Rotterdam – met 4-1 van het ontketende IJVV De Zwervers van oud-Schoonhoven trainer Wim Eilander. Een lelijke start voor de mannen van trainer Marc van der Zee na de winterstop.
Spirit-Hellevoetsluis werd uitgesteld vanwege een trainingskamp van Spirit in Spanje. De inhaalwedstrijd is vastgesteld op zaterdag 23 februari. Bolnes-Ammerstol werd afgelast.