Benschop doet goede zaken

benschop • Benschop boekte een verdiende 3-0 zege op het hoger geklasseerde De Meern. Lopik bewees zichzelf een slechte dienst door in Baarn van de nummer laatst -TOV- te verliezen.

Benschop zette de gasten meteen onder druk en kwam al snel op voorsprong. Met een lange pass bereikte Jurgen Ruitenbeek goalgetter David Verweij, die zich vervolgens knap vrijspeelde en raak schoot. De thuisclub hield het initiatief en gaf weinig kansen weg. Uit een vrije trap van Jeroen Roodenburg kopte Jimmy Vendrig raak. In de beginfase van de tweede helft verzuimden de Benschoppenaren de marge te vergroten. Het elftal van Emanuel Sluis werd wat slordig en dat was voor De Meern het sein de aanval op te zoeken. De Benschopse defensie stond echter als een huis. Na een fraaie actie van Patrick Maton diende Jeroen Roodenburg de knock-out toe. Dankzij deze zege stijgt Benschop naar de vijfde plaats op de ranglijst.

SV Lopik bewees zichzelf een slechte dienst door in Baarn met 2-0 te verliezen van nummer laatst TOV. De Lopikenaren waren voor rust de betere ploeg, maar zagen geen kans de defensie van de thuisclub te verrassen. Vlak voor rust zag de arbiter in een actie van Lopik-doelman Twan Schimmel om een terugspeelbal weg te werken een overtreding. De toegekende strafschop werd benut. In de tweede helft kreeg SV Lopik kansen op de gelijkmaker. Ardy de With kwam vrij voor de Baarnse doelman, maar miste. Schimmel hield de blauw-witten, die soms teveel ruimte weggaven, met goede reddingen in de wedstrijd. Ver in blessuretijd besliste TOV het duel. De thuiswedstrijd van SV Lopik tegen Odysseus'91 van aankomende zaterdag is op verzoek van de Utrechtenaren verzet naar zaterdag 23 februari.