Badminton toernooi

bergambacht • Op zaterdag 26 januari wordt in sporthal De Waard het jaarlijkse Bergambacht Jeugd Open (BJO) badmintontoernooi gehouden voor jeugd van 6 tot 19 jaar.

Dit toernooi wordt door badmintonclub Blue Sky uit Bergambacht voor de 13e keer georganiseerd en duurt van 9.00 tot circa 21.00 uur.

Aan het BJO-toernooi doen badmintonclubs uit de Krimpenerwaard en Zuid-Holland mee, onder andere BC Sluyk/Lekkerkerk en BC Ouderkerk. Maar ook zijn er inschrijvingen vanuit Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Gelderland en zelfs uit Limburg.

De sporthal is de gehele dag in gebruik voor dit toernooi en iedereen die een kijkje wil komen nemen is welkom. s' Morgens van 9.00 uur tot 17.00 uur spelen de jongste kinderen hun wedstrijden, daarna -van 12.00 tot 21.00 uur- zijn de oudere kids aan de beurt.

Met ruim 140 deelnemers is het toernooi compleet volgeboekt. Er worden niet alleen individuele wedstrijden maar ook dubbel- en mixpartijen gespeeld.


Kampioen

bergambacht • Het herenteam van badmintonvereniging Blue Sky is ongeslagen (!) kampioen geworden. Vrijdag werd een team van BC Sluyk Lekkerkerk gedecideerd met 8-0 verslagen. Hierdoor zijn de Bergambachtenaren niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Het team, bestaande uit Nick Maayenburg, Martijn Wassink, Constant van Erkel en Kees de Langen, speelde solide en wist met name door het gevarieerde spel de overwinning af te dwingen. Het complete team zal deze week in het zonnetje worden gezet.