Derde trouwbeurs

krimpenerwaard • In De Nieuwe Polderkamer te Stolwijk wordt vrijdagavond 25 januari de derde editie van de Trouwbeurs Krimpenerwaard georganiseerd.

Aanstaande bruidsparen kunnen zich hier oriënteren op allerhande producten en diensten voor de mooiste dag van hun leven. Uiteraard gaat het dan om alle horecafaciliteiten die trouwlocatie De Nieuwe Polderkamer biedt, maar ook diverse zakelijke partners presenteren zich.
Er is een groot aanbod van o.a. trouwkleding, artiesten, bloemen, fotografie, ringen en vele andere accessoires. Het merendeel van de hiervoor beschikbare stands wordt bemand door ondernemers uit de Krimpenerwaard en omgeving.
Voor bezoekend publiek is de toegang gratis. Bruidsparen kunnen zich aanmelden op de website en krijgen hierdoor een gratis goodiebag. Daarnaast vinden er diverse bruidsshows plaats door meerdere bruidshuizen. Deze demonstreren hun nieuwe collectie voor 2019. De trouwbeurs wordt vrijdagavond 25 januari van 18.30 tot 22.00 uur gehouden. Voor meer informatie: www.trouwbeurskrimpenerwaard.nl


Vals geld

bergambacht • Een 42-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is zaterdag in Bergambacht aangehouden voor het betalen met vals geld. Winkeliers in Bergambacht waren door een bericht in een WhatsApp-groep op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de man in de Krimpenerwaard en dat hij in een winkel had betaald met een vals briefje van 50 euro. Ook werd een melding bij de politie gedaan. Rond 11.00 uur zagen winkeliers de man op de Hoofdstraat in Bergambacht. Na onderzoek bij diverse winkels die de man bezocht had, bleek dat hij daar had betaald met valse 50 euro-biljetten. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Expositie in bibliotheek

ammerstol • Jolanda Milort exposeert haar werk in januari en februari in de bibliotheek in Ammerstol. Zij schildert diverse onderwerpen op doek, maar ook op vogelveren. "Op een veer schilderen is mijn specialiteit", zegt ze zelf: "Klein, priegelig en apart, even alleen zijn, weg van alle drukte en concentreren op een vierkante centimeter. Heerlijk!"


Geannuleerd

lopik • Oudercomité Lopik dorp heeft vanwege de geringe belangstelling besloten om het reisje van 30 januari te annuleren. De eerstvolgende spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis de Schouw te Lopik is woensdagmiddag 6 februari van 14.00-16.00. Voor 2 euro (incl. koffie) kunnen de deelnemers kaarten, sjoelen, kegelen en rummikub spelen.


Vrouwendag

krimpenerwaard • Vrouwen van Nu Krimpenerwaard/Oudewater haakt vrijdag 8 maart voor haar leden en overige geïnteresseerden in op Internationale Vrouwendag 2019. Tijdens een bijeenkomst in zalencentrum de Waard te Bergambacht (van 9.30-circa 16.00 uur) wordt aandacht besteed aan bewegen, gezondheid en muziek. En er wordt deze dag de Verschilmaker gekozen. Uit drie genomineerde vrouwen wordt de vrouw gekozen die voor de Krimpenerwaard en Oudewater het verschil maakt. Entree kost 20 euro, incl. koffie en lunch.