'Verlangen naar veiligheid'

benschop • De van televisie bekende prof. dr. Beatrice de Graaf (o.a. De Wereld Draait Door) levert een bijdrage tijdens de thema-avond 'Verlangen naar veiligheid, in een tijd van radicalisering'. In deze bijeenkomst in Dorpshuis XXL in Benschop -op woensdag 6 februari, 19.45 uur- zal ook burgemeester Laurens de Graaf spreken.

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf denkt bijna dagelijks na over thema's als kwaad en veiligheid. Ook vanuit haar christelijke geloofsovertuiging is zij hiermee bezig. Op verzoek van de Protestantse Kerk in Nederland schreef zij in 2017 het boekje 'Heilige strijd: het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad'. Hierin brengt ze een christelijke visie op veiligheid naar voren. Tijdens haar lezing gaat zij in op ons verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering.
Daarnaast geeft burgemeester Laurens de Graaf zijn visie op veiligheid in de context van Lopik. Is er sprake van radicalisering en veiligheidsrisico's in en rondom Lopik? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de overheid er op dit punt uit? Is ons ideaal van veiligheid wel reëel? De thema-avond is een initiatief van de kerken in Benschop: de rooms-katholieke parochie, de hervormde gemeente en de protestantse gemeente. Na bovengenoemde bijdragen is er voor de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen.


Nieuwe directeur

krimpen a/d ijssel • Kim de Vries (36) is de nieuwe directeur van het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. Zij volgt Janine Nauta op, die eind vorig jaar na 24 jaar afscheid nam. De Vries, woonachtig in Capelle aan den IJssel, heeft al de nodige ervaring in de museumwereld. Zo was zij hoofd-museumcoördinator van Museum Slager in 's-Hertogenbosch.