Nieuw: ANWB AutoMaatje Lopik

lopik • Wethouder Johan van Everdingen gaf dinsdagmiddag het startsein voor ANWB AutoMaatje Lopik.

In de gemeente Lopik zijn diverse mensen minder mobiel en voor vervoer dan ook afhankelijk van anderen. Dat maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een bezoekje naar een winkel of hun partner bezoeken in het verzorgingshuis kan dan al een hele opgave zijn.

Met ANWB AutoMaatje wil de gemeente Lopik samen met Stichting Pulse en haar vrijwilligers, mensen helpen mobiel en actief te blijven.

ANWB Automaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Ook voor leuke uitjes als een bezoekje afleggen, naar de kapper gaan of gezellig winkelen behoren tot de mogelijkheden.

Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje, belt of mailt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Lopik, 0348-792004/automaatje@stichting-pulse.nl. De vrijwilliger van Stichting Pulse koppelt -indien mogelijk- de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwillige chauffeurs. Hij of zij komt vervolgens op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Stichting Pulse is nog druk bezig met het werven van extra vrijwillige chauffeurs voor ANWB AutoMaatje. Voor meer informatie: Suzanne Muijs via automaatje@stichting-pulse.nl of 06-19137630.