• Impressie van het nieuwe kerkelijk centrum De Bron.
• Impressie van het nieuwe kerkelijk centrum De Bron. Foto: Verstoep Architecten

Verbouwing De Bron

willige langerak • Hervormde Gemeente Willige Langerak -het Witte Kerkje- groeit, ondanks de toenemende ontkerkelijking, enorm. Dat betekent dat ook het verenigingsgebouw De Bron mee moet groeien.

Het pand aan De Montignylaan wordt de komende maanden flink verbouwd. Door de bouw van een grote 'ring' om het huidige gebouw heen, moet De Bron veiliger, comfortabeler en multifunctioneler worden voor de huidige en toekomstige gebruikers.

Verstoep Bouwkundigen heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van De Bron; Van Herk Bouw start begin maart met de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat de verbouwing eind september voltooid is. De verbouwing en uitbreiding van het verenigingsgebouw vragen forse investeringen van de Hervormde gemeente. Aanvullende financiële middelen zijn dan ook hard nodig. "We doen daarom een beroep op onder andere fondsen en instanties, maar ook op iedereen die onze gemeente een warm hart toedraagt", meldt een woordvoerder.
Op zaterdag 2 februari is er van 10.00 tot 12.00 uur een kijkochtend in De Bron, om nog bruikbare spullen/materialen die straks niet meer terugkeren over te nemen voor een klein bedrag. De opbrengst is voor de verbouwing. Daarnaast kunnen belangstellenden deze ochtend binnenlopen om te worden bijgepraat over de bouwplannen en/of vragen te stellen aan het bouwteam.


Veteranen ontmoetingsborrel

lopik • Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert voor de tweede keer een veteranen-ontmoetingsborrel.

De vorige was in Montfoort en was een groot succes. Deze keer is de ontmoetingsborrel in café De Doelen in Oudewater, en wel op zaterdag 26 januari van 16.00 tot 18.00 uur. Hier kunnen veteranen onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De entree is -ook voor partners- vrij toegankelijk.
Veteranen uit de Lopikerwaard die slecht ter been zijn en er op eigen gelegenheid niet kunnen komen, kunnen zich (bij voorkeur vóór 23 januari) melden op info@veteranen-lopikerwaard.nl of 06-51011492 voor gratis vervoer. De volgende veteranen-ontmoetingsborrels zijn op zaterdag 30 maart in Woerden en daarna op 25 mei in Lopik, 28 september in IJsselstein en 30 november weer in Montfoort.
Daarnaast organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard komende maand het tweejaarlijkse Veteranen Anjerconcert. Dit doet de stichting in samenwerking met het Fulco theater in IJsselstein en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Het concert wordt gehouden op zaterdag 2 februari in het Fulco theater en begint om 20.00 uur. Nieuw dit jaar is dat er ook kaarten beschikbaar zijn voor geïnteresseerde niet-veteranen. Zij betalen 7,50 euro. Deze kaarten zijn af te halen bij de kassa van het Fulco theater te IJsselstein of via 030-6884230 te bestellen. Alle info: www.veteranen-lopikerwaard.nl