• Rikkoert: trots op de nominatie.
• Rikkoert: trots op de nominatie. Foto: Oscar van der Wijk

Stinis Holland wint ondernemersprijs

gouda • Stinis Holland BV heeft afgelopen week de OndernemersPrijs Midden Holland gewonnen. Dat deed het bedrijf uit Krimpen aan de Lek in de categorie Grootzakelijk. Rikkoert Juweliers, dat was genomineerd in de categorie Detailhandel & Horeca, viel net buiten de prijzen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Goudse Schouwburg, gepresenteerd door zangeres en cabaretière Karin Bloemen, nam algemeen directeur Bert de Bever van Stinis Holland BV de prijs in ontvangst. Ondanks de nominatie was De Bever naar eigen zeggen 'best verrast' toen de jury de uitslag bekendmaakte. "Je hoopt de prijs natuurlijk binnen te slepen, maar de concurrentie (Dekbed Discounter uit Gouda en Eltacon Engineering uit Waddinxveen) was fors." Stinis Holland BV is een onderneming die spreaders levert aan overslagbedrijven in havens overal ter wereld. Spreaders hangen onder een kraan en pakken in één keer een of meerdere containers op. In Krimpen aan de Lek worden tussen de 150 en 250 exemplaren per jaar geproduceerd en in de vestiging in Maleisië een ongeveer even groot aantal. Hoewel ze bij Stinis in hun nopjes zijn met de prijs, verwacht De Bever 'geen enkele spreader' extra te zullen verkopen. Wel kan het helpen bij de zoektocht naar nieuw personeel. "We werken al samen met scholen en opleidingsinstituten, maar het aanbod is gewoon klein. Da's jammer, want we hebben mooi en divers werk, voor zowel mensen met een lager technisch diploma als voor engineers die zijn afgestudeerd."

Rikkoert Juweliers viel net buiten de prijzen. "De nominatie zelf was natuurlijk al een geweldig moment. Dit grote compliment betekent veel voor iedereen binnen ons bedrijf en is een kroon op ons werk. Vandaar dat wij deze avond ook gevierd hebben in aanwezigheid van ons team", stelt Herjan Rikkoert. "Uiteraard wil je winnen, maar de prijs ging naar een andere enthousiaste ondernemer. Hierbij feliciteren wij Wielaard Fietsen in Waddinxveen met de prijs en wensen wij hun veel succes in hun gloednieuwe pand. Ook willen wij al onze medewerkers, gewaardeerde klanten en iedereen die heeft bijgedragen aan onze nominatie bedanken. Wij waarderen dit als familiebedrijf enorm."