Knuffelberenactie

schoonhoven • Jong ondernemen voor het goede doel. Dat stond vier leerlingen van het vmbo van het Schoonhovens College voor ogen toen ze een knuffelbeer selecteerden voor de verkoop.

De 'Sophiabeer' wordt het knuffelbeest genoemd en daarvan hebben de vierdeklassers van de afdeling Economie & Ondernemen er zestig besteld voor 3,30 euro per exemplaar. De verkoopprijs bedraagt 6,99 euro en dat betekent dat Annette Versluijs, Sanne Vreeken, Luc van Eijk en Job Reichard in het gunstigste geval een brutowinst van 220 euro kunnen opstrijken.

"Na aftrek van kosten gaat de helft van dat bedrag naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam", zegt Annette. "We hebben de directie schriftelijk verzocht om enkele beren aan zieke kinderen te overhandigen. We vonden dat wel een passend begin van onze onderneming." Het 'Sophia' heeft het verzoek in beraad en heeft inmiddels laten weten dat de Schoonhovense scholieren gratis reclame-uitingen tegemoet kunnen zien.


Week van gebed

lopik • Ook in de gemeente Lopik haken kerken in op de Week van Gebed: een jaarlijks terugkerende week waarin christenen wereldwijd samen bidden voor eenheid in geloof.

Het thema dit jaar ('Recht voor ogen') is aangeleverd door de kerken in Indonesië, een land met een grote verscheidenheid in bevolkingsgroepen, die in het verleden in vrede met elkaar samenleefden. Door de economische groei van de laatste jaren is het verschil tussen arm en rijk toegenomen, waardoor de tolerantie tussen die groepen is afgenomen. Een toenemende corruptie en radicalisering is het gevolg.

In Lopik organiseert de interkerkelijke contactgroep bij verschillende kerken (gebeds)samenkomsten, waar telkens een dagthema wordt behandeld dat verband houdt met het centrale thema. Zondagmorgen 20 januari, om 10.00 uur, wordt er in de Jacobuskerk in Cabauw gestart met een viering waar voorganger Boomaerts dit thema centraal stelt met medewerking van enkele leden van de deelnemende kerken en het koor Simply Joy.

Andere gebedsavonden zijn er op zondagavond 20 januari (Verenigingsgebouw in Jaarsveld); dinsdagavond 22 januari (Brugkerk in Lopik); woensdagavond 23 januari in de pastorie in Cabauw; vrijdagavond 25 januari in de Ark in Lopikerkapel en zaterdagavond 26 januari in de Schaapkooi in Lopik.

Bij deze slotavond hopen veel mensen na de katholieke dienst in de Schouw zichhier bij aan te sluiten. De gitaargroep Akkoord uit Cabauw verleent haar medewerking; Cor Verwey geeft een korte overdenking. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en hebben muzikale begeleiding. Iedereen is welkom om mee te praten, zingen, bidden of gewoon te luisteren. Meer informatie, kijk op www.weekvangebed.nl.


Rommelmarkt

jaarsveld • Wie winteropruiming heeft gehouden en overbodige maar nog bruikbare spullen heeft, kan deze eventueel op zaterdag 26 januari, tussen 10.00 en 12.00 uur, afgeven bij het verenigingsgebouw aan de Kerkstraat 7 te Jaarsveld. Ook kleding is welkom. Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald: 0348-55702928.