'Schoonhoven Partners'

schoonhoven • Schoonhoven aantrekkelijk maken en economisch versterken als creatieve Zilverstad aan de Lek. Met die doelstelling zet Citymanagement Schoonhoven na ruim tien jaar een volgende stap. Onder de nieuwe naam Schoonhoven Partners wil de stichting zich voortaan profileren als verbinder. Oud-burgemeester Dick de Cloe is de nieuwe voorzitter van het samenwerkingsverband.

Ondernemers, bewoners, verenigingen, cultuurmakers, evenementenorganisaties, kunstenaars, onderwijsinstellingen en zorgaanbieders zijn sinds de oprichting in 2007 betrokken geraakt bij Citymanagement Schoonhoven. Vanuit dit netwerk zijn talloze initiatieven ondersteund. Zoals het evenementenaanbod in de stad, projecten om het ondernemersklimaat te bevorderen, het ontwikkelen van toerisme en de versterking van Schoonhoven als Zilverstad. In 2010 won Schoonhoven de Zilveren Citymarketing Trofee voor de beste citymarketing-gemeente van Nederland.

Platform
"Deelnemers en partijen komen allang niet meer alleen uit de binnenstad; de naam Citymanagement is daardoor wat achterhaald", zegt bestuurslid Bas Rechtuyt van de gelijknamige supermarkt in Schoonhoven-Noord. "Naast de ondernemerskoepels en het Zilvergilde zijn bijvoorbeeld ook alle evenementen, de kerken, ondernemers op de bedrijvenparken, sportverenigingen en historici aangesloten. Daarnaast doen ook andere organisaties en bewoners mee aan initiatieven, niet alleen uit Schoonhoven zelf maar ook uit de regio. Door die steeds bredere samenwerking ontstaan nieuwe mogelijkheden."
"In 2018 is er een strategische agenda gemaakt voor Schoonhoven als bijdrage voor een economisch vitale en toekomstbestendige Krimpenerwaard", zegt oud-burgemeester Dick de Cloe als nieuwe voorzitter van de stichting. "Daarbij is duidelijk geworden dat er met de komst van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard behoefte blijft aan een lokaal netwerk dat coördineert en vernieuwing kan aanjagen. Zoals bij het oppoetsen van Schoonhoven als nationale Zilverstad of de coördinatie van evenementen, toerisme en recreatie. Maar ook als het gaat om het bevorderen van economie en werkgelegenheid, een aantrekkelijke binnenstad en bewonerstrots onder jongeren. In dat soort grote ambities kunnen partijen in en rond de stad alleen samen succesvol zijn. De naam Schoonhoven Partners past daarbij."

Meer informatie: www.schoonhovenpartners.nl


Italiaans leren

schoonhoven • Taalschool Di' la tua (vertaald: 'Zeg het jouwe') start in februari met nieuwe cursussen Italiaans. Naast reguliere lessen in Schoonhoven wordt in maart ook begonnen met vakantiecursussen in IJsselstein en Oudewater. De docenten Lotje Lomme en Annemart Pilon nemen belangstellenden graag bij de hand bij de voorbereiding van hun reis naar Italië.

Lotje Lomme: "De vakantiecursus richt zich op grappige weetjes en handige zinnetjes. Uitgangspunt voor de docenten is dat de cursisten met vertrouwen fouten durven te maken en het gewoon gaan doen. Voor wie meer vaardigheden op de lange termijn wil verwerven, is een reguliere cursus met grammatica beter geschikt. Hierin krijgt men richtlijnen voor het begrijpen van de taal."

Voor meer informatie: www.dilatua.nl of 06-2323 4422.