Nieuw sociaal leerwerkbedrijf

lopik • Werk en Inkomen Lekstroom neemt vanaf deze maand de plaatsing en begeleiding van mensen met een 'afstand tot de arbeidsmarkt' op zich. De organisatie zet een deel van de dienstverlening van Pauw Bedrijven voort, dat per 1 januari 2019 is opgeheven.

Pauw Bedrijven was het leerwerkbedrijf van zes gemeenten in de regio Utrecht, waaronder gemeente Lopik. Er zijn stichtingen opgericht die de werkzaamheden op het gebied van beschut werk, groen en schoonmaak overnemen van Pauw. Het nieuwe leerwerkbedrijf krijgt als naam 'WerkwIJSS' (voor beschut werk) en 'WerkwIJSS Schoon' (voor schoonmaak).

Wethouder Johan van Everdingen: "Als gemeente is het altijd onze focus geweest te proberen zo weinig mogelijk te veranderen voor mensen die een beroep doen op de Wet sociale werkvoorziening. We zijn blij dat dat is gelukt. De 'Wsw-ers' blijven zoveel mogelijk hetzelfde werk doen. Daarnaast bieden we nieuwe mensen een kans tot een mooie opstap, om zo gebruik te maken van het leerwerkbedrijf en om hen te stimuleren door te stromen naar ander werk."