Fittesten voor senioren

krimpenerwaard • Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert in januari en februari gratis fittesten voor inwoners boven de 65 jaar. Deze vinden plaats op maandag 21 januari van 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Lekkerkerk); maandag 28 januari van 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Bergambacht); maandag 4 februari van 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Krimpen aan de Lek) en maandag 11 februari van 10.00-12.00 uur (Bibliotheek Schoonhoven).

De fittest bestaat uit: bloeddruk meten; meten lengte en gewicht en BMI berekenen; been- en armkracht meten; lenigheid lage rug; lenigheid schouders en een wandeltest. Vrijwilligers begeleiden de deelnemers bij elk onderdeel en om de uitslagen bij te houden. Verder is er een koffietafel waar de deelnemers in gesprek kunnen gaan over beweegmaatjes, wandelmaatjes en de 'gezonde lekkernij'. Na afloop van de fittest ontvangt men beweegadvies op basis van de eigen uitslagen en een 'beweegvoucher'. Hiermee kan men gratis kennismaken met een sport(aanbieder) naar keuze in de Krimpenerwaard. Aanmelden voor de fittesten is niet nodig, belangstellenden kunnen binnenlopen op de locatie gedurende de momenten dat de fittest wordt aangeboden. De fittest duurt ongeveer 20 minuten.


Alzheimer Café Lopik

lopik • In dorpshuis De Schouw wordt donderdag 24 januari weer een alzheimercafé gehouden. Het thema is: dementie en de laatste levensfase. Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint langzaamaan een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, toekomstplannen en gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Annet Fleer van Alzheimer Nederland en Bram Heijnens van Monuta vertellen hier meer over. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. De toegang is vrij en de koffie is gratis.