Nils van Kooij wint crosscompetitie

regio • Waardrenner Nils van Kooij won zaterdag in Rotterdam, op het clubparkoers van wielervereniging Ahoy, de laatste veldrit van de Zuid-Hollandse crosscompetitie. In het eindklassement bleef hij zijn clubgenoot Patrick van Nunen ruim voor. Van de veertien verreden crossen won de Krimpenaar er zes. Amateur Remco Schellevis uit Stolwijk klasseerde zich op het NK Veldrijden in Huijbergen als veertiende in zijn categorie. Bij de masters-50+ eindigde Lekkerkerker Matthieu Hendriks als 24ste.


Yael kampioen

krimpen • Judoka Yael van Heemst is er zaterdag in geslaagd om voor de derde keer kampioen te worden op het prestigieuze Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven. Dit is het grootste jeugdjudotoernooi van Nederland met ruim 1500 deelnemers uit meerdere continenten. Ondanks een pittige loting wist Yael al haar partijen tegen achtereenvolgens Kolff, Schutjes, Vetterli, Scherrenberg en Westerhof met een vol punt te winnen.

Namens Judoclub Krimpen (JCK) haalde Dianne Stolk een bronzen plak op in Eindhoven. Dit in de sterk bezette categorie onder 63 kilo. Met veel overtuiging versloeg Dianne haar tegenstanders. Ook in de halve finale leek er niets aan de hand nadat zij op wazari voorsprong kwam, maar na een discutabele shido werd haar tegenstander als winnares aangewezen. Dat het mentaal goed zit bij de Krimpense werd duidelijk in de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Voor JCK-coach Daniël Ratzon werd wederom duidelijk dat de Krimpense club judoka's blijft afleveren op het hoogste niveau. Ook Tanya Trouwborst, Kevin de Bruin en Sascha Roër lieten goed judo zien, maar vielen buiten de prijzen.