• Hans Capel krijgt de gemeentelijke erepenning in zilver.
• Hans Capel krijgt de gemeentelijke erepenning in zilver. Foto: Gemeente Lopik

'Delen het nieuwe hebben'

lopik • Wat burgemeester Laurens de Graaf betreft is 'delen het nieuwe hebben'.

"Mensen lenen spullen uit via buurtapps, kleding krijgt een tweede leven, zoals in Lopik bij de ViaVia Weggeefwinkel, en er zijn deelauto's", sprak de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lopik. "Dit heeft een positieve invloed op het milieu en op elkaar: minder productie, minder afval, het bespaart kosten en men kan iets betekenen voor een ander. Inwoners en ondernemers staan niet stil. Gemeenschappen en samenlevingen ontwikkelen zich. Daar moeten wij als gemeente in mee bewegen."

De burgemeester ging ook in op de incidenten tijdens nieuwjaarsnacht, waarbij vernielingen werden aangericht op het Koning Willem-Alexanderplein en hulpverleners werden belemmerd bij het uitoefenen van hun werk. "Dit is niet te tolereren. Samen met de politie gaan we dit evalueren."


Gemeentesecretaris Hans Capel nam tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afscheid. De inwoner van Lopikerkapel kreeg van burgemeester De Graaf na een dienstverband van maar liefst 37 jaar de erepenning in zilver van de gemeente Lopik opgespeld.