Overbeek 'Springer van het Jaar'

regio • Ieder jaar wordt het polsstokverspringseizoen afgesloten met een feest waarbij prijzen worden uitgereikt aan onder andere de Springer- en Talent van het jaar. Commentator Danny Baas was de presentator van de avond, waar naast de huldiging van de prijswinnaars, gezelligheid centraal stond.

Reinier Overbeek (Benschop) werd de grote man van de avond. Waar hij eerst al de prijs ontving voor het winnen van het klassement (met een record), werd hij later uitgeroepen tot Springer van het Jaar.

Afgelopen seizoen won hij alle belangrijke wedstrijden, zoals het Hollands Kampioenschap, de NFM en het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast sprong hij op het NK in Bergum een nieuw Nederlands record. Met 20.30 meter was hij de eerste jongen die de 20-metergrens wist te doorbreken. Andere genomineerden waren Wouter van Midden (Vlist) en Demi Groothedde (Jaarsveld), die beiden ook bijzondere prestaties neerzetten in 2018.

De prijs voor Talent van het Jaar ging naar Guus Hoogland (Montfoort). Hij wist in 2018 drie dagtitels te pakken en werd tweede in het klassement, achter Reinier Overbeek. Daarnaast sprong hij zes persoonlijke records, waarbij hij uiteindelijk tot 17.51 meter kwam. Timon de Haay (Lopik) en Suzanne Mulder (Vlist) waren ook genomineerd vanwege de grote progressie die zij hebben geboekt in 2018.


Naast deze ereprijzen werd er een ludieke prijs uitgereikt voor de springer met de meeste natsprongen. Deze ging naar Jaco de Groot (Woerden), die hiermee laat zien dat deze topspringer vaak risico's neemt.

De start van het nieuwe seizoen is op 4 mei. Plaats van handeling is de nieuwe accommodatie in Kockengen.