Schok groot bij brandweer

lekkerkerk • De verslagenheid bij de vrijwillige brandweer van Lekkerkerk was groot na het dodelijke verkeersongeval van zondag 23 december. Twee leden van de brandweerpost raakten daarbij ernstig gewond.

De brandweerlieden zaten in dezelfde auto als de twee overleden slachtoffers: een vrouw en een man van 29 jaar uit Lekkerkerk. Het nieuws sloeg in als een bom bij de brandweerpost, zo liet ploegchef Robert Batenburg weten: "Al vrij snel na het ongeval was duidelijk dat onder de gewonden zich twee leden van de brandweer Lekkerkerk bevonden. Daarop hebben onze Ouderkerkse collega's besloten om ons bewust niet 'op te piepen'. Een besluit dat we erg hebben gewaardeerd." De brandweerlieden kwamen na het ongeval twee keer bij elkaar in de kazerne om te praten. De ploegchef is positief getroffen door de vele steunbetuigingen uit de omgeving. "Veel inwoners en brandweercollega's sturen ons berichtjes, dat doet ons goed."


Herdenking bij badmintonclub

lekkerkerk • Badmintonclub Sluyk Lekkerkerk hield zaterdag in sporthal De Bakwetering een herdenking voor de omgekomen Marloes Broere. Marloes was ruim twintig jaar lid van badmintonvereniging. Tevens was zij bijna tien jaar actief als zwemvrijwilligster bij Met Elkaar Voor Elkaar, een stichting die zich bezig houdt met het aanbieden van vrijetijdsbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. "De mensen om haar heen kenden Marloes als een heel lieve meid die op een natuurlijke en fijne manier met onze zwemmers omging", schrijft de stichting op haar website. "Eigenlijk was iedereen dol op die nuchtere Lekkerkerkse met haar prachtige onderkoelde humor en haar positieve uitstraling. De verslagenheid vanwege haar heengaan en dat van haar zwager Jacob van Vliet is groot."