• De opening van het bedrijfscomplex, vorig jaar.
• De opening van het bedrijfscomplex, vorig jaar. Foto: aangeleverd

Molenaar beëindigt hoveniersbedrijf

bergambacht • A. Molenaar Hoveniersbedrijf heeft per 1 januari haar activiteiten beëindigd. Lopende projecten worden nog afgerond.

"Voor veel mensen zal dit nieuws een verrassing zijn", beseft directeur Marc Molenaar. "En dat snap ik ook. De zaak draaide prima en telde vele tevreden klanten. Ik merkte echter bij mezelf dat ik een andere kant op wilde met mijn werk en dat ik als veertiger niet te lang moest wachten om die stap te zetten."

Een gesprek met zijn neef André Molenaar – eigenaar van A. Molenaar Aannemingsbedrijf GWW, waaronder A. Molenaar Hoveniersbedrijf ressorteerde- bracht het proces in een stroomversnelling. "André toonde alle begrip voor mijn behoefte om terug te treden. Samen kwamen we tot een constructie waarbij mijn aandeel in de totale zaak is overgegaan naar André en zijn zonen, die mede-eigenaar zijn van de totale onderneming. Ik kreeg daardoor de handen vrij om mijn eigen toekomst vorm te geven. Wat ik straks ga doen? Ik ben me aan het oriënteren. De kans dat ik opnieuw ga ondernemen acht ik klein. Een baan in loondienst spreekt me meer aan."

André Molenaar was niet verbaasd toen zijn neef Marc hem meldde zijn hovenierswerk te willen beëindigen. "Marc had al eens gezegd niet 'tot in eeuwigheid' hovenier te willen blijven", zegt hij. "Een paar weken geleden spraken we opnieuw over dit onderwerp. We hebben toen meteen doorgepakt en afspraken gemaakt over de afwikkeling. Dat ging in volledige harmonie en zonder een onvertogen woord."

Dat het hoveniersbedrijf, ondanks de prima resultaten en de trouwe klantenkring, niet wordt voortgezet, heeft alles te maken met het feit dat de passie van André Molenaar en zijn zonen vooral op het vlak van grond- weg- en waterbouw ligt en niet in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. "Medewerkers van ons die tot voor kort bij het hoveniersbedrijf actief waren, gaan verder in het aannemingsbedrijf", vertelt André Molenaar. "En de nog lopende hoveniersprojecten ronden we uiteraard netjes af", voegt Marc Molenaar er aan toe. "Onze klanten verdienen dat. Ik wil ze bedanken voor hun vertrouwen, trouw en waardering."