Woningbouw De Kragen

lekkerkerk • In Lekkerkerk is donderdag 'Wonen in De Kragen' van start gegaan, een nieuwbouwproject bestaande uit 21 sociale huurwoningen en 34 koopwoningen.

De woningen worden gebouwd in het uitbreidingsgebied Tiendhoek II, aan de rand van het dorp. De woningen zijn ontwikkeld en worden gerealiseerd door Van Wijnen. Er wordt begonnen met de bouw van de sociale huurwoningen voor QuaWonen. De woningcorporatie publiceert de woningen vanaf 2 januari op www.wonenindekrimpenerwaard.nl. Als alles volgens planning verloopt zijn de huizen zijn in het derde kwartaal van 2019 klaar.

Behoefte

In het eerste kwartaal van 2019 start Van Wijnen met de bouw van de 34 koopwoningen. De woningen gingen eind augustus in de verkoop en zijn allemaal al verkocht. Wethouder Leon de Wit onderschrijft de grote behoefte aan woningbouw in Lekkerkerk. "Mooi om te zien dat door dit project het gebied zich weer verder ontwikkelt. Daarnaast zijn we erg blij met de wijziging in het type woningen dat wordt gebruikt. Door de bouw van koopwoningen én sociale huurwoningen geven we elke inwoner een kans te wonen in dit prachtige gebied."

Wonen in De Kragen is de laatste fase van de bijzondere, nieuwe buurt De Kragen. "We zijn al tien jaar betrokken bij de ontwikkeling van dit gebied", laat Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, weten. "Zo'n vier jaar geleden bouwden we hier de laatste huizen. Het vervolg liet door de crisis op zich wachten, maar nu zijn we echt van start met de laatste fase." Naar verwachting is het volledige project medio 2020 gereed.