Ploum voorgedragen

bergambacht • Rutger Ploum is voorgedragen als nieuwe partijvoorzitter van het CDA. De inwoner van Bergambacht is sinds april 2013 landelijk secretaris van de partij.

Het CDA Krimpenerwaard is trots dat een van haar leden in beeld is als opvolger van Ruth Peetoom, die na twee termijnen afscheid neemt als partijvoorzitter. Voorzitter Ben van der Vlist denkt dat Ploum geschikt is voor de functie: "We kennen Rutger als een veelzijdig, kundig en betrokken persoon, die altijd de verbinding zoekt. We wensen hem veel wijsheid en succes toe in zijn nieuwe rol.''

Rutger Ploum is mede-oprichter en maatschapsvoorzitter van advocatenkantoor Ploum in Rotterdam. Hij was van 2011 tot 2013 actief als bestuurslid van CDA Bergambacht en van 2012 tot 2017 voorzitter van het Streekfonds Krimpenerwaard. Ook was hij van 2002 tot 2017 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Bergambacht en later de gemeente Krimpenerwaard.

Op het CDA Partijcongres van 9 februari 2019 zal de nieuwe partijvoorzitter worden benoemd door de leden. Tot 8 januari 2019 hebben zij de mogelijkheid om tegenkandidaten in te dienen.


Nick Kramer nieuwe fractievoorzitter VVD

lopik • Nick Kramer wordt de nieuwe fractievoorzitter van VVD Lopik. Hugo van Amerongen droeg tijdens de laatste raadsvergadering van 2018 het stokje over.

"Meer dan zeven jaar geleden mocht ik het fractievoorzitterschap van mijn mentor en voorbeeld Dick Gmelig Meijling overnemen. Een dankbare rol", sprak Van Amerongen voordat hij het stokje overdroeg.

"Om je fractieleden boven zichzelf uit te laten stijgen, moet je ze als fractievoorzitter helpen. Weinig dingen helpen een mens meer dan hem verantwoordelijkheid te geven en te laten merken dat je hem vertrouwt. Dus wil ik hierbij het fractievoorzitterschap overdragen aan mijn fractiegenoot en vriend, Nick Kramer."


Dierenpartij mengt zich in discussie

den haag/stolwijk • De voorgenomen uitbreiding van geitenboerderij MooiMekkerland in Stolwijk moet aan banden worden gelegd. Dit stelt de Partij voor de Dieren, die vindt dat de provincie moet optreden.

De uitbreiding van de geitenboerderij aan de Koolwijkseweg 6 is illegaal, stelt de Partij voor de Dieren in een persbericht: 'De eigenaar zou nu al meer geiten houden dan is toegestaan en zou sinds 2010 diverse overtredingen hebben begaan op zijn terrein en milieudelicten hebben gepleegd. Omwonenden hebben daar tegen geprotesteerd. De provincie Zuid-Holland heeft in mei van dit jaar een verordening aangenomen waarin staat dat uitbreiding of ingebruikname van bebouwing van een bestaande geitenboerderij niet is toegestaan, tenzij het aantal geiten niet toeneemt'.
In vragen aan Gedeputeerde Staten wil de Partij voor de Dieren onder andere weten of het klopt dat MooiMekkerland nu al meer geiten heeft dan volgens de vergunning is toegestaan. Verder vraagt de partij aan Gedeputeerde Staten of zij contact hebben gehad met de gemeente Krimpenerwaard over deze situatie. Tenslotte wil de Partij voor de Dieren dat het provinciebestuur maatregelen neemt om de illegale situatie en uitbreiding van de geitenboerderij te stoppen.