Aanpak voegovergangen

krimpen a/d ijssel • De voegovergangen op de aanbrug van de Algerabrug zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgevuld. Volgens wethouder John Janson van de gemeente Krimpen aan den IJssel is er voor de klus een 'betume-achtig' materiaal gebruikt. "Van verschillende bewoners heb ik gehoord dat ze minder geluidshinder ervaren. Dat is natuurlijk goed nieuws." Direct na de grote renovatie van de aanbrug in de zomer van 2016 klaagden omwonenden van de aanbrug over geluidsoverlast. Met name de geluiden die de voegovergangen voortbrachten werden door hen als heviger en doordringender ervaren. Zij sliepen zelfs met oordopjes in.


Voorlichting over de binnenvaart

ouderkerk a/d ijssel • Om zijn beroepstak meer onder de aandacht van de jeugd te brengen houdt de Ouderkerkse binnenvaartschipper Peter van Mullem op donderdag 3 januari een voorlichtingsmiddag.

Van Mullem heeft naar eigen zeggen 'het mooiste beroep van de wereld'. "Als schipper heb je zoveel vrijheid en kun je van je hobby je beroep maken." Met zijn bedrijf is de Ouderkerker een belangrijke sponsor van Spirit. De voetbalvereniging was bereid om de eigen kantine ter beschikking te stellen voor de middag. Vanaf 14.00 uur zullen Van Mullem en The Blue Road van het Bureau Voorlichting Binnenvaart een interactieve presentatie geven over 'de binnenvaart'. Na 16.00 uur is er eventueel nog de mogelijkheid om een binnenvaartschip te bezichtigen. Er zijn vertegenwoordigers van het Scheepvaart & Transport College uit Rotterdam aanwezig op de voorlichtingsmiddag om kinderen en ouders te helpen bij hun keuze voor een opleiding. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.