Afscheid van buurtbus

berkenwoude • Silvia Latooij heeft donderdag met een laatste rit afscheid genomen als buurtbuschauffeur. De inwoonster van Berkenwoude bereikte de pensioengerechtigde leeftijd voor vrijwillige chauffeurs. Bijzonder aan het afscheid was dat ze dit werk 41 jaar (!) heeft gedaan. Latooij was erbij toen minister Westerterp het eerste buurtbusproject van Nederland -in Berkenwoude- opende. Ze reed vanaf het begin op Buurtbus Berkenwoude, de lijn tussen Berkenwoude, Stolwijk en Lekkerkerk.


Kerstmarathon op RTV K'waard

krimpenerwaard • Van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari zendt RTV Krimpenerwaard de Kerstmarathon uit.
De medewerkers van de lokale omroep voor de Krimpenerwaard hebben extra uitgepakt om van de programmering gedurende de kerstdagen iets bijzonders te maken. Iedere dag zijn er enkele gastprogramma's ingeprogrammeerd met bekende personen uit de Krimpenerwaard. Zo is op Oudejaarsdag om 14.00 uur burgemeester Roel Cazemier te gast. Op 24 december wordt gestart met de Winterse 50 door André Jonkheid en op 27 december zijn er 'Foute hits', verzameld door Hans de Jong. Ook de musical krijgt de aandacht: dat gebeurt op 26 december om 20.00 uur. Ook veel van de dagelijkse programma's zijn in het programma ingepast.
Op maandag 24 december begint de Kerstmarathon om 12.00 uur, de daaropvolgende dagen om 08.00 uur. De Kerstmarathon eindigt op Nieuwjaarsdag om 16.00 uur. Alle informatie: www.rtvkrimpenerwaard.nl