Benschop slaat in slotfase toe

regio • Benschop won in Nieuwegein de streekderby tegen de gelijknamige club met 1-4 en nestelt zich hiermee op doelsaldo in het linkerrijtje. Na de 0-1 in de eerste helft via Tamer Ugur stelde invaller Coen Horb met een fraaie loopactie Jonathan Antonio in staat de tweede Benschopse treffer te maken. Mike Vergouw liep kort daarna de bal in eigen doel. Dit moment leidde een slotoffensief van de thuisclub in. Mitchell van Oort voorkwam met een katachtige redding de gelijkmaker. Uit de daaropvolgende aanval bracht Jeroen Roodenburg de marge weer op twee. Het slotakkoord was voor Jonathan Antonio.

Spirit kijkt terug op een teleurstellende eerste seizoenshelft. De talentvolle tweedeklasser uit Ouderkerk verloor met 2-1 van CWO en dat was de vijfde nederlaag tot nu toe. Spirit staat met een zevende plek ver beneden zijn stand.

In de derby Ammerstol-Gouderak hadden de bezoekers de langste adem. Hoewel de thuisclub tot driemaal toe een voorsprong nam, gingen de punten mee naar de Kattendijk: 4-5. Aanvankelijk was Ammerstol aan het roer, maar Gouderak liet zich niet wegdrukken op sportpark De Snackert. Yori de Lange opende namens Ammerstol de score, maar Gerben Slaman herstelde het evenwicht: 1-1. Na de 2-1 zorgde Nelis Speksnijder eerst voor voor 2-2 en daarna voor 3-3. Vervolgens liep Gouderak uit naar 3-5 door Gerben Slaman en Youri Kool, voordat Ammerstol de laatste treffer voor zijn rekening nam: 4-5.

Bergambacht boekte een makkelijke 8-0 zege op het Rotterdamse Swift Boys, dat niet veel in te brengen had. Al na twee minuten schoot Twan Schmidt raak. De gasten werden van het kastje naar de muur gestuurd. Schmidt, Erik Kuiper (2x) en Rody Bezemer bepaalden de ruststand op 5-0. Bezemer, Faroek el Kadirir en Etienne van den Heuvel schroefden de score op.
SPV'81 verloor in Zegveld met 3-1 van Siveo'60. De Polsbroekenaren verzuimden voor rust hun kansen te benutten. "Als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel," kende SPV-trainer Gert Alblas zijn klassiekers. En zo geschiedde.