Bertus van Schaik langer bij Lopik

lopik • Het bestuur van sv Lopik en hoofdtrainer Bertus van Schaik hebben een akkoord bereikt over een langer verblijf bij de zaterdagtweedeklasser. Van Schaik, die aan zijn zesde seizoen bezig is, tekent een contract voor onbepaalde tijd.

"Er is binnen de hele vereniging grote tevredenheid over de persoon Bertus van Schaik en zijn vakmanschap als voetbaltrainer en -coach," aldus Lopik-voorzitter Robert Bakker. "Contractverlenging is dan ook vanaf het eerste moment het doel geweest. We wisten dat meerdere verenigingen concrete belangstelling voor hem hadden. Tegelijkertijd zien we dat Bertus zich thuisvoelt bij Lopik en dat hij nog veel perspectief ziet in deze selectie. Vandaar dat contractverlenging voor onbepaalde tijd voor hem bespreekbaar was. Het aanblijven van onze dorpsgenoot biedt ons bovendien de mogelijkheid om samen met hem verdere invulling te geven aan het beleidsplan 2018-2021."

Bertus van Schaik ziet nog uitdagingen genoeg. "Er komen talentvolle lichtingen aan, getraind door gekwalificeerde trainers, met wie ik straks graag aan de slag wil gaan. De grootste prioriteit heeft nu het behoud van onze vorig seizoen verworven plek in de tweede klasse. We gaan er alles aan doen om ook volgend seizoen op dit niveau te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons gaat lukken."

Lopik deed in dat opzicht afgelopen weekend goede zaken door De Meern met 2-1 te kloppen. Het elftal van Bertus van Schaik kwam weliswaar op achterstand tegen de nummer vier van de ranglijst, maar knokte zich meteen terug in de wedstrijd. Dion Brokes verzilverde een assist van Jordy Keja. Nadat De Meern in de tweede helft met tien man kwam te staan, na een grove overtreding op Bas Landman, sloeg Lopik toe. Opkomende linksback Dion Brokes zorgde voor de winnende treffer.