• Dilettant liep achter de feiten aan in Berkenwoude.
• Dilettant liep achter de feiten aan in Berkenwoude. Foto: wijntjesfotografie.nl

FC Perkouw haalt uit tegen Dilettant

berkenwoude • FC Perkouw versloeg verrassend Dilettant met maar liefst 6-0 en nam zo revanche voor de eerdere 3-0 nederlaag tegen laagvlieger DRL. Dilettant verliest door deze nederlaag de aansluiting met de top-3.

Het duel begon uitstekend voor de Perkouwenaren. Kevin Guttink onderschepte in de eerste minuut de bal en schoot meteen raak. De dorpsclub uit Berkenwoude bleef de streekgenoot onder druk zetten en creëerde kans na kans. Arie Plug en Jan Smits, die de bal uit een vrije trap strak in de kruising schoot, zorgden voor een veilige 3-0 ruststand.

Initiatief

"We hadden na rust verwacht dat Dilettant in de tweede helft het initiatief zou nemen," vertelde een opgeluchte Mark Buijs. Dat gebeurde ook, maar de dadendrang van de bezoekers duurde niet lang. Zeker nadat Jan Smits de 4-0 tegen de touwen schoot, zat FC Perkouw op rozen.

Kevin Guttink en Gerben de Jong maakten de feestvreugde bij de thuisploeg compleet. "Met een knappe overwinning de winterstop ingaan, doet me goed," aldus Buijs. "Ons doelsaldo zit ook weer in de plus en we sluiten aan in het linkerrijtje."

Middenmoot

Schoonhoven maakte een eind aan een negatieve reeks. De mannen van trainer Raymond van der Kort versloegen DRL met 4-2, mede door drie doelpunten van Tiago de Vries, en nestelden zich daarmee vaster in de middenmoot.

Makkelijk ging het echter niet. De blauw-witten namen weliswaar een 2-0 voorsprong door treffers van Ermin Begic en Tiago de Vries, maar direct na rust stond het al snel weer 2-2. Tiago de Vries ontpopte zich als man of the match door in de slotfase twee keer te scoren.

Afstraffen

Lekkerkerk ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen de nummer twee op de ranglijst, VVOR. De Rotterdammers straften fouten in de verdediging resoluut af.

Lekkerkerk staat nu op de tiende plaats en zal er vanaf 19 januari alles aan moeten doen om niet in de gevarenzone te belanden.