Spirit na rust op dreef

ouderkerk a/d ijssel • Spirit smaakte weer eens het zoet der overwinning. Gemakkelijk ging dat niet, maar de 'Kanaries' kwamen tegen Vitesse Delft na een 0-1 achterstand goed terug en wonnen uiteindelijk met 3-1.

Het was geen beste wedstrijd aan de Sportlaan. De bezoekers hadden voor de pauze een ruimere voorsprong kunnen nemen, maar lieten die mogelijkheden onbenut. Vervolgens kwam Spirit via een vrije trap van Eric Jansen in de 56ste minuut langszij: 1-1. Invaller Mick Veldhoen gaf gehoor aan de opdracht van trainer Richard van Cappellen en schoot bij zijn eerste balcontact met scherp: 2-1. In de 88ste minuut maakte Tim van der Zee aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten.

Schoonhoven verspeelde in Vlaardingen tot tweemaal toe een voorsprong en stapte uiteindelijk tegen DVO '32 met een ruime 5-2 nederlaag van het veld. Daardoor zakte de formatie van trainer Raymond van der Kort verder weg in 3C.

Het was het derde verlies op rij voor de blauw-witten, die brutaal een 0-1 voorsprong namen door Walter van Maurik 0-1. Ook de gelijkmaker maakte geen indruk, want Jordy de Rek zorgde via een vrije trap voor 1-2. Nadat DVO '32 wederom op gelijke hoogte was gekomen, was nummer drie bepalend voor het verdere verloop.

Schoonhoven-doelman Yannis van der Graaf viel geblesseerd uit met een enkelblessure. Veldspeler Arie Versluijs trok het keeperstenue aan en werd daarna tweemaal gepasseerd: 5-2.

FC Perkouw verloor in Rotterdam met 3-0 van het lagergeklasseerde DRL. Teveel Perkouwenaren zaten niet goed in de wedstrijd. Beide ploegen kregen voor rust nauwelijks kansen. In de tweede helft nam de thuisclub de leiding na een goed genomen vrije trap. Perkouw ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf daarbij teveel ruimte weg. Het elftal van Mark Buijs kreeg nog twee draaien om de oren.

"Het was zo'n wedstrijd, waarin de ploeg die het eerste scoorde, de meeste kans op de zege had," aldus Buijs. "Bij de Rotterdammers zat plots alles mee en met hun snelle mensen voorin stichtten zij het meeste gevaar. Wij gingen niet beter voetballen."

Aankomende zaterdag speelt FC Perkouw de derby tegen Dilettant. Buijs hoopt dat dat zijn spelers dan wel scherp zijn. Door het verlies zakte Perkouw naar de elfde plaats op de ranglijst en ziet het de onderste ploegen naderen.

Niet de 10-1 nederlaag tegen titelkandidaat Nieuwerkerk, maar het uitvallen van doelman Guido de Gruijter zorgde voor de meeste treurnis bij Ammerstol. Zonder een tegenstander in de buurt viel de 33-jarige goalie bij het uitlopen opeens op het kunstgras en kon een Nieuwerkerk-speler de bal in het doel schieten. De Gruijter heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn achillespees afgescheurd. Hij werd met een rolstoel van het veld gehaald en naar het ziekenhuis gereden. Etienne Niestadt, speler en fysiotherapeut, ontfermde zich over de ongelukkige Ammerstollenaar, die voor lange tijd is uitgeschakeld. Ammerstol kwam na een 1-0 achterstand door Yori de Lange op gelijke hoogte, maar werd daarna overrompeld door Nieuwerkerk: 10-1.

Bergambacht-Ommoord en SPV'81-Rijnstreek werden zaterdag afgelast.