Gelijkspel Benschop; Lopik onderuit

benschop/lopik • Benschop hield een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Almere, die in 1-1 eindigde. Lopik verloor met 0-2 van Waterwijk, eveneens uit Almere.

Benschop-verdediger Jurgen Ruitenbeek haakte in de warming-up af. Niels Beeres vormde met Remco van Wijngaarden nu het centrale verdedigingsduo, terwijl Bryan de Boer de rechtsbackpositie innam.

Voor rust werd niet gescoord in het tot dan toe gelijkopgaande duel. Door de harde wind was van goed voetbal geen sprake. In de tweede helft zette Almere meer druk, maar Benschop opende de score. Een uitbraak via Jonathan Antonio, die de bal goed teruglegde op goalgetter David Verweij, leverde de openingstreffer op. Verweij maakte dit seizoen al tien treffers. Almere legde zich niet neer bij deze situatie en bracht in een keer drie wissels is. De versterkte Almeerse aanvalslinie maakte het de Benschopse defensie knap moeilijk. De verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet uit.

Lopik-Waterwijk 0-2

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin Lopik het verschil met de wind in de rug niet kon maken, sloegen de gasten na rust toe. De spits van Waterwijk ging in een sprintduel samen met Mark Broekhuizen naar de grond.

De arbiter trok rood voor Broekhuizen, die niet wist wat hem overkwam. De slimme aanvaller van Waterwijk zette volgens elftalleider Rick Bouman namelijk zijn benen in die van de Lopikse verdediger, waarna de buiteling volgde. Uit de gegeven vrije trap viel de openingstreffer. Met tien man kreeg de thuisclub snel de tweede tegengoal om de oren. Een slotoffensief van de thuisclub leverde niets op.