Haastrecht en Stolwijk gaan flink onderuit

haastrecht/stolwijk • Haastrecht verloor in Rotterdam met 8-2 van IJsselmonde, dat dit seizoen nog niet verloor. Defensieve fouten lagen ten grondslag aan de 0-3 nederlaag van Stolwijk tegen het Rotterdamse Blijdorp, dat zich na deze zege vaster op de belangrijke zesde plaats nestelt.

Binnen een kwartier stond Haastrecht, dat veel te slap begon, al met 3-0 achter tegen de thuisploeg met drie zaalvoetbalinternationals in de gelederen. Thijmen Raateland deed iets terug, maar de ruststand van 5-1 was niet eens geflatteerd.

"Ook al ben je de mindere, dan kan je er nog wel strijd tegenover stellen," oordeelde Haastrecht-trainer Edwin de Bruin na afloop. "Dat miste ik. In de tweede helft nam IJsselmonde wat gas terug en konden we beter partij bieden. Onze tegenstander was voor het doel echter veel efficiënter. Lars Harmsen was een keer doeltreffend. Een plaats bij de bovenste zes – en dus plaatsing voor de promotiepoule - kunnen we nu wel vergeten."

Stolwijk-Blijdorp 0-3

Stolwijk gaat half februari verder in een nieuwe poule en speelt dan om handhaving van het derdeklasserschap. De thuisploeg, die sterk begon, kon twee opgelegde kansen in de beginfase niet benutten. Zo schoot Chris Both van dichtbij de bal over het doel.

Na twintig minuten spelen viel aanvaller Rik van Eijk uit. De defensie van de thuisclub kreeg het steeds zwaarder te verduren. "Ik miste drie spelers, die een weekendje Engeland hadden geboekt," was Stolwijk-trainer Rob van Gardingen 'not amused'.

Door persoonlijke fouten achterin stond zijn ploeg bij rust met 0-2 achter. In de tweede helft had Van Gardingen wat omgezet om de aansluitingstreffer te forceren, maar de derde tegengoal viel al snel. Een lichtpuntje op de grijze middag was dat A-junior Nick Teeuwen goed inviel.