• Wethouder Jan Vente was aanwezig bij de starthandeling.
• Wethouder Jan Vente was aanwezig bij de starthandeling. Foto: Adri Verhoeven

Start Stichting Leergeld

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard gaat een samenwerking aan met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Deze stichting zal vanaf 1 januari 2019 een deel van de minima-kindregelingen uit gaan voeren.

Deze regelingen zijn nodig omdat steeds meer kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes normaal zijn. Te denken valt aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur. Zij staan daardoor vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Krimpenerwaard wil deze kinderen graag mee laten doen door het aanbieden van een kindpakket met voorzieningen. Dit pakket bestaat uit een fiets, computer, laptop, kindpas, schoolspullentas, een Jarige Job-verjaardagsbox en een babypakket van Stichting Babyspullen.


Ouders van kinderen tussen de 4 en 17 jaar kunnen bij de stichting aankloppen. Via de website van de gemeente Krimpenerwaard kunnen inwoners vanaf 15 januari 2019 een aanvraag doen voor steun vanuit het kindpakket. Er moet per onderdeel een aparte aanvraag worden ingediend.