Sollicitatietraining

schoonhoven • In de bibliotheek van Schoonhoven start in januari 2019 een sollicitatietraining voor werkzoekenden.

Tijdens de training leren deelnemers stap voor stap alles wat nodig is om nieuw of ander werk te vinden. Naast werken met video's worden er situaties behandeld zoals die in het echt voorkomen. Zo leren deelnemers hoe je werk kunt zoeken op internet, hoe je een goede CV schrijft en zich voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Voor cursisten is er een werkboek en begeleiding door een loopbaancoach. Het werkboek kost 10 euro. Dat bedrag krijgen cursisten terug als ze alle bijeenkomsten hebben bijgewoond. Er wordt gewerkt in twee taalniveaus, dus ook mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen kunnen deelnemen. Cursusdata zijn: 7, 14, 21 en 28 januari en 4 februari, telkens van 9.30 tot 11.30 uur. Opgeven via: 0182-384506 of e-mail: infoschoonhoven@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.


Bollen planten

haastrecht • In de Overtuin Bisdom van Vliet in Haastrecht worden vrijdag 14 december weer bollen geplant. Er komen gemengde tulpenborders in het tuingedeelte. Ook planten de vrijwilligers narcissen langs de beek, paarse uienbollen in de rozenbedden en krokussen bij het praalgraf. Er gaan deze dag duizenden bollen de grond in. Wie mee wil helpen kan zich deze dag melden bij de blokhut die achter verpleeghuis De Liezeborgh staat. Er wordt gewerkt van 09.0 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 uur.


Kerstmaaltijd

benschop • Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan contact tijdens de feestdagen wordt er op woensdag 26 december (Tweede Kerstdag) een kerstmaaltijd geserveerd in Maranatha te Benschop. De middag begint om 12.30 uur en zal tot ongeveer 15.30 uur duren. De maaltijd is gratis. Wie geen vervoer heeft, kan bellen met Marijke Schouten (0182-309334) of Henriette Timmerman (0182-307440). Opgeven kan tevens per mail: elinerijneveld@gmail.com.


Sprookjesfiguur Loetbos bekend

lekkerkerk • In het Loetbos komt een sprookjesfiguur van hout te staan waarin een vos, muis en uil te herkennen zijn. In het figuur worden verschillende ideeën gecombineerd die kinderen uit de omgeving hebben ingestuurd.

Het basisidee is afkomstig van de 11-jarige Isa uit Bergambacht. Zij maakte een tekening van drie dieren die op elkaar staan en lol maken. 'Het zijn dieren die leven in de Krimpenerwaard en die iedereen kent', schrijft boswachter Kees Kool, van Staatsbosbeheer, de organisatie die namens Groenalliantie Midden-Holland het Loetbos beheert. 'Daarbij hebben ze lol en dat moet volgens Isa iedereen hebben in het Loetbos'. Bovenop komt een uil te staan. Kool ontving zowel van Elvira (11 jaar) uit Krimpen aan den IJssel als van groep 8 van basisschool Het Schateiland uit Lekkerkerk het idee om een uil uit hout te laten zagen. Het nieuwe sprookjesfiguur maakt onderdeel uit van de opknapbeurt die het Loetbos op dit moment krijgt. Kinderen en schoolklassen werden uitgenodigd om met leuke ideeën te komen. Een boomkunstenaar gaat woensdag 12 en donderdag 13 december ter plekke de figuren uit een grote boomstam zagen. Op beide dagen is hij tussen 10.00 en 15.00 uur in het Loetbos aan het werk te zien.