Afbeelding

Streetwise

polsbroek • ANWB Streetwise verzorgde afgelopen week een verkeersprogramma bij basisschool Eben Haëzer in Polsbroek. In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid.


'Kunst knoeien'

benschop • Burgemeester Laurens de Graaf opent zaterdag 15 december om 11.00 uur in Dorpshuis XXL de expositie 'Kunst knoeien'.

Er hangen werkstukken van alle deelnemers aan de schildercursus 'Kunst knoeien', die dit najaar werd gehouden. De creaties zijn tot eind januari te zien. Dus ook op de open dag op 26 januari, als het Kursusprojekt het 45-jarig jubileum viert.


Breien en haken in bibliotheek

regio • In de bibliotheken van Lekkerkerk, Schoonhoven en Bergambacht is er maandelijks de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten tijdens een brei- en haakcafé.

De groep in Lekkerkerk, bestaande uit rond de dertig deelnemers, is momenteel bezig met een extra project. Zij zijn aan het breien en haken voor bewoners van zorgcentrum De Breeje Hendrick. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 13 december.

In Schoonhoven komt de club weer bijeen op dinsdag 11 december en in Bergambacht op woensdag 19 december. Alle bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur.


Kerstwandeling

haastrecht • De Haastrechtse kerken organiseren op vrijdag 21 december voor de derde keer een kerstwandeling. Het thema is: op weg naar het licht.

De wandeling begint bij het parkeerterrein van de Liezeborgh, waar de wandelaars worden opgewacht door de fanfare, een vertelster en Romeinse soldaten.

Starten kan tussen 18.00 en 19.30 uur. De wandeling voert langs verschillende locaties en kerken in de dorpskern, waarbij onderweg van alles te horen, zien en te beleven is.


Wandelend het kerstverhaal beleven

krimpen a/d lek • Wandelend het kerstverhaal tot je nemen. Dat gaat gebeuren op woensdag 19 december in Krimpen aan de Lek.

Op elf verschillende locaties in het dorp worden die avond scenes uit het kerstverhaal nagespeeld door inwoners van Krimpen aan de Lek. Bij elke scene wordt in enkele minuten uitleg gegeven over wat de wandelaars zien. Uiteindelijk moet dat leiden tot een op beeldende wijze gepresenteerd kerstverhaal. Startpunt van de kerstwandeling is Het Cultuurhuis in hartje Krimpen aan de Lek. De deelnemers kunnen daar tussen 18.30 uur en 19.30 uur aan de route beginnen.