Afbeelding
Rob Glastra Fotografie

Winnaars kleurwedstrijd

schoonhoven • Drie kleurplaten prijken aan de wand in Galerie Meesters van de Zilverstad in Schoonhoven. Nu nog, want na 5 december neemt Sinterklaas de drie winnende tekeningen – waarop de Veerpoort in Schoonhoven fraai gekleurd is – mee naar Spanje als aandenken aan de Zilverstad.

Sinterklaas zelf was zaterdag in de galerie en overhandigde de drie hoofdprijzen aan de prijswinnaars Shyloh ten Brink (5 jaar), Juule Verweij (7) en Ilse Barth (10). Tevens reikte de Goedheiligman tien 'Pietenprijzen' uit. Deze tien kleurplaten gaan ook mee naar Spanje en komen te hangen in de kamers van de Pieten.

In juni dit jaar vestigde galeriehouder Stefan van Beeten zich in de Veerpoort. In de vitrinekast ligt het werk van goud- en edelsmeden, die ooit afstudeerden aan de Vakschool Schoonhoven. Het merendeel is inmiddels buiten Schoonhoven gevestigd, maar presenteert zijn of haar sieraden graag aan het publiek van de galerie.

Voor het eerst sinds jaren is de Veerpoort weer dagelijks voor het publiek open. Van Beeten krijgt met enige regelmaat scholen op bezoek. "Zij krijgen hier educatie over de Hollandsche Waterlinie, waarvan Schoonhoven deel uitmaakte. Met deze kleurwedstrijd wil ik hen meegeven hoe belangrijk het zilver in hun woonplaats is." (foto: Rob Glastra Fotografie)