Alsnog een punt voor Bergambacht

bergambacht • Bergambacht sleepte in Rotterdam tegen HWD na een 3-1 achterstand een 3-3 gelijkspel uit het vuur.

Het duel startte rommelig. De arbiter keurde het hoofdveld af, omdat de krijtlijnen niet goed te zien waren. Na vijf minuten viel verdediger Max Bakker op het plaatsvervangende kunstgras uit met een liesblessure. Snel daarna viel de Rotterdamse openingstreffer. Pieter Meijer schoot Bergambacht vanaf de penaltystip langszij, nadat een overtreding op Erik Kuiper gehonoreerd werd met een strafschop. "In de tweede helft bakten wij er weinig van," erkende Bert Potuyt. "We kwamen met 3-1 achter en het had daarna nog erger kunnen worden. Vanuit het niets scoorde Pieter Meijer na prima acties echter twee keer. Een inzet van Rody Bezemer raakte daarna de onderkant van de lat. Nu was het de thuisclub die niets meer in te brengen had. De winnende treffer konden we net niet forceren."

Gouderak herstelde zich van de 5-6 nederlaag tegen Bolnes vorige week. De ploeg van trainer Raymond Noordam won knap met 2-4 van Hillegersberg.

SPV'81 verloor op eigen veld van Linschoten. Binnen vijf minuten stond de thuisclub al met 0-2 achter na weifelend optreden achterin. Martijn Hakkenberg verkleinde de achterstand, maar vlak voor rust vergrootte Linschoten de marge weer: 1-3. In de tweede helft ontstond er na een afgekeurde Polsbroekse treffer enig tumult, nadat een Linschotenaar natrapte. Hij kwam er met geel goed van af, maar de Linschotense grensrechter kon zich in die hectische fase niet beheersen en moest met rood het veld verlaten. Na een afkoelingsperiode werd het uiteindelijk 2-5.

Stolwijk verloor in Montfoort in de strijd om de belangrijke zesde plaats met 2-1 van concurrent MSV'19. Via Christian Both kwam Stolwijk op voorsprong in het harde maar sportieve duel, maar de Montfoorders kantelden het duel. Een slotoffensief van de Stolkers leverde de (verdiende) gelijkmaker niet op.

Minicross wedstrijden

krimpenerwaard • Wielerclub De Waardrenner organiseert dit seizoen minicrosswedstrijden. Deze laagdrempelige crosswedstrijden zijn voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar en maken onderdeel uit van een serie van acht wedstrijden in het district Zuid-Holland.

In verschillende categorieën ging de jongste jeugd zaterdag de strijd met elkaar aan. Het was fris op het terrein van sportcomplex de Weydehoeck in Lekkerkerk, maar in de kantine kon iedereen zich laven aan warme en eventueel koude versnaperingen. De eerste vijf per categorie werden verrast met een metalen prijs, gemaakt door Verdo Staalconstructies.

Eerste ronde

krimpen a/d ijssel • Zaterdag is het wedstrijdseizoen voor de turnselectie heren en dames van KDO Krimpen van start gegaan. De jongens en meisjes turnden hun eerste ronde turncompetitie.

Voorlopig staan er acht gymnasten van KDO eerste, drie gymnasten tweede en vier gymnasten op de derde plaats.

In 2019 volgt de tweede ronde van de turncompetitie en wordt de einduitslag bekend.