Benschop net niet langszij

benschop • Benschop verloor in De Bilt met 1-0 van de gelijknamige vereniging, die na deze speelronde de koppositie inneemt in de tweede klasse B (West 1).

De thuisclub was voor rust de bovenliggende partij. De eerste goede kans was echter voor Benschop. Een kopbal van David Verweij haalde de sluitpost van De Bilt met een miraculeuze redding uit het doel. Kort daarna wilde verdediger Coen Horb de bal over de achterlijn laten rollen. Een aanvaller van de tegenpartij zag toch nog kans de bal voor te geven. De attente spits van de gastheer schoot vervolgens raak.
In de tweede helft ging Benschop op jacht naar de gelijkmaker. Verweij, die constant door twee man op de huid gezeten werd, zag zijn lob rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. "Op basis van onze inzet hadden we wel een puntje verdiend," aldus elftalleider Martijn Sluis.

BFC in laatste minuut langs Lopik

lopik • Lopik verloor in Bussum in de slotfase met 2-1 van BFC.

De Lopikenaren speelden een puike eerste helft. Ardy de With en Bas Landman zagen echter geen kans om te scoren uit de mogelijkheden die zij kregen.

In de tweede helft ging de strijd wederom gelijk op. Een kwartier voor rijd knalde Jonathan Werrie de bal van ver buiten het zestienmetergebied tegen de touwen. Direct na de aftrap schoot de linksbuiten van BFC uit een onmogelijke hoek raak. "We leken na twee nederlagen op weg naar een verdiend puntje," baalde Lopik-trainer Bertus van Schaik na afloop. "We zijn dit seizoen goed gestart, maar de laatste weken zat het tegen. Ook nu weer. In de laatste minuut mocht de thuisclub nog een corner nemen. Een aanvaller schoot tijdens een scrimmage voor ons doel half in de grond, maar de bal hobbelde wel over onze doellijn."

Spirit heeft lek nog niet boven

ouderkerk a/d ijssel • Spirit heeft het lek nog steeds niet boven. De 'Kanaries' bleven op eigen veld tegen middenmoter SVS steken op 1-1.

De formatie van trainer Richard van Cappellen moest nog flink z'n best doen om tenminste een punt aan dit duel over te houden, want SVS kwam in de 56ste minuut op een 0-1 voorsprong. In de 78ste minuut werd dat hersteld door spits Micky Veldhoen: 1-1. Beide teams slaagden er daarna niet in het winnende doelpunt te produceren.

Slordig Dilettant zegeviert

krimpen a/d lek • Dilettant vertrok met de volle buit uit Rotterdam door Excelsior met 2-3 te verslaan.

Dat ging niet makkelijk. De rood-witten speelden nogal slordig. Het team van trainer Jan Verveer begon fel aan de wedstrijd , maar creëerde weinig kansen Tot de 30ste minuut, toen Stefan de Kok de bal na een voorzet van Sven Schilders vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnenschoot. Even later plantte Robin Segers de bal uit een vrije trap in de bovenhoek en leek de wedstrijd beslist: 0-2.
Na rust werd Excelsior agressiever en kwam de thuisclub terug tot 2-2. Na een counter schoot Sven Schilders in de 83ste minuut alsnog nummer drie binnen: 2-3.