Lekkerkerk verslaat Schoonhoven

schoonhoven • Schoonhoven verliest terrein in 3C. Lekkerkerk was de blauw-witten in de streekderby op het Hoflandpark met 2-3 de baas.

Schoonhoven had de nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten, want bij spelhervattingen was de ploeg van trainer Raymond van der Kort niet bij de les. Dat leidde al in de 9e minuut tot een 0-1 achterstand door toedoen van Tristan de Bruijn.

Daarna nam Schoonhoven het heft in handen. Via Amine Karroum en Walter van Maurik werd de tussenstand omgebogen in 2-1. Lekkerkerk kwam echter op slag van rust door Pim Molenaar op 2-2 en na de hervatting meteen op 2-3 door Mike van Gent. Deze mokerslagen kwam hard aan bij Schoonhoven, dat niet meer scoorde. Lekkerkerk greep drie belangrijke punten in de strijd tegen handhaving.

FC Perkouw verloor op het eigen sportpark met 0-1 van het sterke VVOR uit Rotterdam. Zonder het geblesseerde centrale verdedigingsduo Maarten Adriaanse/ Eelco van Viersen hadden de Perkouwenaren het erg moeilijk voor rust. Hun vervangers Julian van Lith en Dennis Bodegom stonden onder grote druk, maar hielden stand. De thuisclub kreeg slechts enkele kansen via Stef de Goede en Kevin Guttink.

"Na rust viel na een hoekschop de enige treffer van de wedstrijd," vertelde Perkouw-trainer Mark Buijs enigszins teleurgesteld. "Je weet vooraf dat je het moeilijk krijgt tegen de nummer twee op de ranglijst, maar zolang het verschil maar een doelpunt is blijf je hoop houden."

In de slotfase werd een kopbal van Pieter Jan Geneugelijk nog van de doellijn gehaald. Aankomende zaterdag speelt FC Perkouw tegen DRL, dat een-na-laatste staat.