Wisselende resultaten

regio • Naast Patrick Roest, die afgelopen weekend een World Cup in Japan schaatste, kwamen de Lekstrekers Remco Schouten en Erik Jan Kooiman in actie tijdens de marathon vierdaagse, de eerste grote prijs van het seizoen.

In Breda -op donderdag- was een grote delegatie supporters van STV Lekstreek aanwezig om hun clubgenoten aan te moedigen. Helaas konden Remco en Erik Jan geen rol van betekenis spelen, net als een dag later in Utrecht. Ondertussen won Patrick in Japan de ploegenachtervolging samen met Bosker en De Vries. Zaterdagavond deed het marathonpeloton Hoorn aan. Deze wedstrijd werd gewonnen door een ploeggenoot van Erik Jan. Patrick pakte op de 1500 meter een mooie zilveren medaille, net achter zijn ploeggenoot Nuis. Zondag reed Patrick op de 5 kilometer, in wisselende weersomstandigheden, naar een derde plek.
In Groningen liet Remco Schouten zich van voren zien. In de laatste etappe van de Trachitol Trophee, over 150 ronden, werd hij vierde. De Ammerstollenaar kwam zeshonderdste tekort voor het podium.